Ingredients
-
150 gr Orzo
-
1 Sjalot
-
1 teen knoflook
-
350 ml heet water
-
1 blokje groenten bouillon
-
100 gr spinazieGehakt
-
Een bosje Platte peterselie
-
1 citroen Citroen rasp
-
50 gram Parmezaanse kaas
-
60 gr Mozzarella
-
Naar smaak zout en peper
-
Een scheutje Olijfolie
-
Naar smaak Chili flakes
Directions
Orzo met spinazie en parmezaan!
Orzo, sommige kennen het, maar ook veel niet. Orzo zijn kleine mini pasta’s in de vorm van rijstekorrels. Op het pak staat ook ‘Riso’ en daarom verwarren veel mensen dit ook wel met rijst. Dat is het dus niet! Al kun je orzo prima gebruiken als rijst vervanger, of doe het in de soep. Ik (Mariëlla) gebruik het af en toe als lekker maaltje tijdens de lunch. Het is leuk en simpel om te maken en je kun er, net zoals veel pasta’s, eindeloos mee varieren. Snel proberen deze orzo met spinazie en parmezaan.
Je kookt de orzo in een pan met boullion. Ik heb er eerst wat knoflook en sjalot in gefruit en voegde daarna ook wat spinazie, citroen rasp en parmezaan toe. Hierdoor wordt het heerlijk romig. Toen het klaar was heb ik er nog wat mozzarella door heen gedaan. Gewoon omdat ik gek ben op mozzarella, maar ik ben vast niet de enige!
Ga jij ook eens aan de slag met orzo? We hebben ook een heerlijke orzo met garnalen voor je klaar staan.
Steps
1
Done
4 minuten
|
FruitenHak je sjalot fijn. |
2
Done
10 minuten
|
OrzoVoeg de orzo toe en giet het water en bouillon blokje erbij. |
3
Done
5 minuten
|
AfmakenWanneer het bijna klaar is (dan is het vocht bijna opgenomen) kun je nog wat parmezaan en mozzarella toevoegen. Eetsmakelijk! |