0 0
Orzo met spinazie en parmezaan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
150 gr Orzo
1 Sjalot
1 teen knoflook
350 ml heet water
1 blokje groenten bouillon
100 gr spinazie Gehakt
Een bosje Platte peterselie
1 citroen Citroen rasp
50 gram Parmezaanse kaas
60 gr Mozzarella
Naar smaak zout en peper
Een scheutje Olijfolie
Naar smaak Chili flakes

Orzo met spinazie en parmezaan

De leukste mini pasta!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Orzo met spinazie en parmezaan!

Orzo, sommige kennen het, maar ook veel niet. Orzo zijn kleine mini pasta’s in de vorm van rijstekorrels. Op het pak staat ook ‘Riso’ en daarom verwarren veel mensen dit ook wel met rijst. Dat is het dus niet! Al kun je orzo prima gebruiken als rijst vervanger, of doe het in de soep. Ik (Mariëlla) gebruik het af en toe als lekker maaltje tijdens de lunch. Het is leuk en simpel om te maken en je kun er, net zoals veel pasta’s, eindeloos mee varieren. Snel proberen deze orzo met spinazie en parmezaan.

Je kookt de orzo in een pan met boullion. Ik heb er eerst wat knoflook en sjalot in gefruit en voegde daarna ook wat spinazie, citroen rasp en parmezaan toe. Hierdoor wordt het heerlijk romig. Toen het klaar was heb ik er nog wat mozzarella door heen gedaan. Gewoon omdat ik gek ben op mozzarella, maar ik ben vast niet de enige!

Ga jij ook eens aan de slag met orzo? We hebben ook een heerlijke orzo met garnalen voor je klaar staan.

 

Steps

1
Done
4 minuten

Fruiten

Hak je sjalot fijn.
Doe een scheut olijf olie in een hapjes pan en bak de sjalot en een teentje knoflook (geperst uit een knoflookpers) aan op laag vuur.

2
Done
10 minuten

Orzo

Voeg de orzo toe en giet het water en bouillon blokje erbij.
Roer goed. Voeg wat zout en peper toe.
Voeg dan ook de gehakte spinazie, citroen rasp en parmezaanse kaas toe.

3
Done
5 minuten

Afmaken

Wanneer het bijna klaar is (dan is het vocht bijna opgenomen) kun je nog wat parmezaan en mozzarella toevoegen.
Serveer met nog wat chili flakes.

Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Open lasagne
Sinaasappel maanzaad cake
next
Sinaasappel cake met maanzaad
previous
Open lasagne
Sinaasappel maanzaad cake
next
Sinaasappel cake met maanzaad

Add Your Comment