0 0
Valentijn chocolade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 plakken Witte chocolade
2 druppels Kleurstof Rode / roze
10 Snoep hartjes
Allerlei Valentijns snoepjes

Valentijn chocolade

Geef jij je lief een mooie plak chocolade?

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Het is bijna 14 februari, en wij zorgen ervoor dat de leukste recepten voor jullie klaarstaan. Natuurlijk kun je een mooi cadeau kopen voor je grote liefde, maar het is nog leuker om zelf iets lekkers te maken. Met deze Valentijn chocolade geef je gegarandeerd het perfecte cadeau.

Hoe maak je je eigen chocolade:

We gaan je niet leren om zelf chocolade te maken, maar we gaan het wel mooi versieren. We beginnen met het smelten van witte chocolade, die we gewoon in de supermarkt hebben gekocht. Het smelten gaat snel in de oven. Terwijl de oven draait, smelt je een extra stukje chocolade in een pannetje met een beetje rode kleurstof. Na ongeveer acht minuten zijn alle plakken lekker vloeibaar, en kun je doorgaan met de leukste stap.

Hoe versier je de chocolade?

Als eerste druppel je de roze chocolade op de gesmolten plaat. Door er met een prikker doorheen te roeren, ontstaat een mooie roze swirl. Vervolgens versier je de plaat met alles wat te maken heeft met Valentijnsdag, maar het moet natuurlijk wel eetbaar zijn. Wij kozen voor snoepjes in hartvorm, roze gekleurde suiker en eetbare confetti hartjes. Wie weet vind je nog meer leuke versiersels.

Uitharden:

Voordat je de versierde plak kunt breken, moet deze een uurtje in de koelkast. Verpak de Valentijn chocolade  in leuke zakjes met een kaartje en lintje, en je zelfgemaakte Valentijn cadeautje is klaar. Zeker weten dat dit een schot in de roos is!

Waarom geef je chocolade met Valentijnsdag?

Chocolade wordt vaak geassocieerd met liefde en genegenheid vanwege de zoete smaak, waardoor het een populair cadeau is voor Valentijnsdag. Chocolade bevat fenylethylamine, ook bekend als het “chocolade-amfetamine”. Het staat vaak in verband met het gevoel van verliefdheid, omdat het de afgifte van endorfines stimuleert, de zogenaamde “gelukshormonen”. Deze chemische reacties kunnen bijdragen aan een gevoel van euforie en welzijn bij het consumeren van chocolade.

Maak ook eens kerst chocolade!

Hier een filmpje.

 

Steps

1
Done

Chocolade

Leg de plakken witte chocolade op bakpapier op een bakblik tegen elkaar aan.
Laat dit in een kleine 10 minuten smelten op 80 °C
Soms komen er kleine luchtbelletjes in de chocolade. Schut je plaat dan een beetje heen en weer dan verdwijnen ze.
Een stukje witte chocolade smelt je apart in een klein schaaltje au bain-marie.
Dit wil zeggen: het schaaltje met chocolade zet je in een pannetje met heet water. Door zachtjes het water te verwarmen smelt de chocolade.
Roer de gesmolten chocolade door met wat rode kleurstof.

2
Done

Gesmolten chocolade

Haal de plaat uit de oven en druppel er roze chocola overheen.
Roer met een saté prikker door dit alles en er ontstaat een leuk gestreept effect.
Versier de rest met snoephartjes, roze suiker, confetti van hartjes enz.
Gebruik alleen eetbare producten.

3
Done

Koelen

Laat de plaat een uurtje koelen in de koelkast.
Wanneer de chocolade hard is breek je dit in stukken en verpak je ze in zakjes.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Snickers bananenbrood
previous
Snickers bananenbrood
Pornstar Martini ijstaart
next
Pornstar Martini ijstaart
Snickers bananenbrood
previous
Snickers bananenbrood
Pornstar Martini ijstaart
next
Pornstar Martini ijstaart

Add Your Comment