Ingredients
-
roomvulling
-
250 ml Slagroom
-
250 ml Mascarpone
-
2 el Frambozen jamelke jam kan
-
Extra
-
10 Bastogne koek
-
10 eetlepel Roomboter
-
200 gram Frambozen
-
paar takjes verse munt
Directions
Cheesecake in een glaasje!
Het recept van vandaag is cheesecake iets waar Jo en haar zoon Giacomo verslaafd aan zijn. Wat zullen we er al veel gemaakt hebben. De koekjes bodem, de goddelijke tussenlaag met vaak een verrassende topping. Er staan er al veel online.
Vandaag een no bake cheesecake in een glaasje. Eigenlijk is dit ontstaan omdat we nog een heerlijke room mascarpone jam vulling overhadden. Desserts in glaasjes vinden wij sowieso altijd leuk qua presentatie. Met een paar bastogne koekjes, de roomvulling met frambozen jam, extra framboosjes erboven op was het een waanzinnig lekker klein nagerecht. Eentje die je in drie seconden in elkaar flanst en super geschikt is voor grote gezelschappen. Juist omdat met een spuitzak vol roomvulling in een paar minuten vele glaasjes kunt vullen. Geweldige presentatie, je kunt afwisselen met jam smaak in de room en fruit erboven op!
Echt een nagerecht die je opslaat voor wanneer je grote gezelschappen hebt en weinig zin in ingewikkelde receptuur!
Denk jij dat Mariëlla en moeder Queen José allebei dezelfde smaak hebben? Niets is minder waar. Er zijn wel degelijk verschillen. José is bijvoorbeeld dol op salades, Mariëlla heb ik nog nooit met een salade kunnen betrappen. Vroeger at ze samen met haar broertje Giacomo wel heel veel komkommers haha. Mariëlla eet tegenwoordig wel veel meer groenten dan José iets waar Jo wel een beetje jaloers op is. Qua taarten bakken is Mariëlla de grootste liefhebber, Jo bakt ook graag maar wel minder, dit is meer omdat ze dan alles zelf opeet en dat is niet echt verstandig qua kilo’s. Slagroom gebruikt Ma dan niet, Jo des te meer.
Hier nog cheesecake recepten. Tiramisu cheesecake kersttaart, ook geschikt na de kerst. Crostata cheesecake met fruit, Aardbeien cheesecake een bestseller. White chocolate caramel macadamia nut cheesecake van de CheesecakeFactory.
Steps
1
Done
5 minuten
|
RoomvullingKlop de mascarpone met twee eetlepels jam . |
2
Done
|
Koekjes bodemMaal de koekjes fijn in een mixer of sla dit fijn tussen een theedoek met deegroller. |
3
Done
2 minuten
|
Glaasjes vullenVul de bodem van het glaasje met een koekjes laag. |