0 1
Blueberry muffins

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Beslag
210 gr Bloem
100 Fijne kristalsuiker
Een flinke snuf Zout
7 gr Bakpoeder
80 ml Zonnebloem olie
100 ml Melk
1 eieren
150 gr Blauwe bessen
Krokant korstje
60 gr Boter Op kamer temperatuur
50 gr Fijne kristalsuiker
45 gr Bloem
7 gr Kaneel

Blueberry muffins

De echte fluffly blueberry muffins!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Beslag

  • Krokant korstje

Directions

Share

Blueberry muffins!

Vroeger zijn wij een aantal keer met zijn vieren op vakantie geweest in Amerika. We hebben de mooiste natuurgebieden gezien maar ook alle foodcorners, haha. Amerika staat wel bekend om haar grote porties en vet eten. Denk aan hotdogs, hamburgers en grote bekers frisdrank. Wij deden hier natuurlijk af en toe aan mee en zo aten we regelmatig een ontbijtje van de Starbucks. DeStarbucks kun je daar op elke hoek van de straat vinden. Dus hup, een lekkere caramel macchiato en een goeie muffin erbij! Erg gezond was het niet, maar ja.. we waren tenslotte op vakantie. De blueberry muffins waren vaak favoriet. Zeker bij Giacomo was de blueberry muffin favoriet. Ze zijn heerlijk groot en daarom best vullend. Mariëlla was meer van de citroencake maar af en toe zo een muffin was geen straf.

Onlangs kregen we weer zin in deze muffins. Ik (Mariëlla) ging er mee aan de slag. Deze muffins zijn werkelijk een van de lekkerste muffins van onze website! We zijn super fluffy, zacht en met een heerlijk krokant laagje op de bovenkant. Het krokante laagje is gemaakt van boter, bloem, suiker en kaneel. Dit geeft een extra smaak aan de muffins en maakt het helemaal af!

Wil jij ook eens die lekker grote blueberry muffins maken die ze altijd bij de Starbucks hebben? Ga snel aan de slag met dit gemakkelijke recept. De muffins staan binnen 45 minuten op tafel. Zin in andere muffins? Neem eens een kijkje bij pumpkin spice bananenmuffins, amandel-abrikozen muffins.

Eetsmakelijk.

 

 

Steps

1
Done
5

Beslag maken

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Mix de boem, suiker, bakpoeder en zout in een kom.
Mix de ei, melk en olie in een andere kom en giet het langzaam bij de droge ingredienten terwijl je mixt. Gooi de blauwe bessen erbij en mix heel kort!

2
Done
5

Korstje maken

Snij de boter in klein stukjes en voeg de bloem, suiker en kaneel toe. Maak met je vingers een heel kruimelig deegje hiervan.

3
Done
5

Muffins maken

Giet het beslag in muffin vormpjes. Daarna kun je de kruimels overal bovenop leggen.
Plaatst de muffins in de voorverwarmde oven van 200 graden voor 25 minuten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Biet Wellington
previous
Biet Wellington
Pistache tiramisu
next
Pistache tiramisu
Biet Wellington
previous
Biet Wellington
Pistache tiramisu
next
Pistache tiramisu

2 Comments Hide Comments

Ohhh wat vervelend om te horen Ria! Zijn wij iets vergeten in het recept? Ik kan mij herinneren dat ze toch wel lekker waren. Misschien moeten we snel nog maar een x maken en de receptuur bekijken.

Groet vd Queens.

Add Your Comment