0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bodem
200 gram havermout Je kunt ook een kant en klare oh Home Made granola gebruiken
10 stuks Dadels
40 ml kokos olie
2 eetlepels Agave siroop
Tussenlaag
2 vellen gelatine
400 ml Griekse yoghurt
1 eetlepel Matcha poeder
Topping
Bakje Kiwi bessen
Voor decoratie Gepofte quinoa
Kiwi ontbijt taartjes

Kiwi ontbijt taartjes

Ga je de kiwi bes ook eens proeven?

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Bodem

  • Tussenlaag

  • Topping

Directions

Share

kiwi ontbijt taartjes

Wij hebben ze ontdekt, de kiwibessen. Heb jij ze al geprobeerd? Ze lagen gewoon te wachten op de queens voor onze  kiwi ontbijt taartjes.
Ze zijn tegenwoordig te vinden in de supermarkt en ze lijken op een grote druif, of groene olijf. Je kun ze helemaal opeten en dus niet schillen. Ook zijn ze bijzonder lekker met natuurlijk de kiwi smaak, en ook boordevol vitamine C en E maar ook magnesium en kalium. (een topper voor de broodtrommel)

Leuk en lekker om hier iets mee te maken. Aangezien José dol is op ontbijt taartjes heeft ze weer een super gezonde versie gemaakt met eigen gemaakt müsli en matcha.(matcha is rijk aan antioxidanten)

Weer een cadeautje op je bord!

Wij vinden deze taartjes echt een extra verrassing op tafel. Denk aan Paas ontbijt of met kerst natuurlijk heel toepasselijk. Al onze ontbijttaartjes op de website zijn allemaal met natuurlijk een gezonde twist. Geen bakken met suiker of zoetstof. Wanneer we iets zoeter willen kiezen we liever  voor een beetje honing  in plaats van suiker. Ook door toevoeging van dadels of vijgen krijg je het zoete. Dit zijn wel suikers maar tenminste dan geen geraffineerde.
Kijk eens naar ons recept van ontbijttaartje met pistache en bloedsinaasappel, ontbijttaartje met rode bessen en aardbeienof een ontbijttaartje met vers fruit

Steps

1
Done
170 graden

Oven voorverwarmen

Verwarm je oven voor tot 170 graden

2
Done

Bodem

Meng de havervlokken met de dadels, Agave siroop kokosolie( gesmolten).
Met een mixertje gaat dit heel snel en heb je een compact goedje.

3
Done

Vullen

Neem een bakblik met bakpapier.
Smeer een ring (wij hebbe kookringen gebruikt) in met een beetje kokosolie.
Maak een bodem van de mix en druk goed aan.
Zet 8 minuten in de oven.
Daarna goed koelen.

4
Done

Probeer je bodem een beetje los te drukken, maar wel in de ring laten zitten.
Doe je blaadjes gelatine in koud water (10 minuten)
Neem de helft van de yoghurt en doe daar de groene matcha bij. Goed roeren +1 blaadje gelatine (los dit eerst op in minimaal heet water)
Vul je bodem met de groene yoghurt.
Doe het zelfde met restant yoghurt maar dan zonder matcha.
De witte laag op de groene.
Zet koud voor een paar uur.

5
Done

Serveren

Decoreer je taartje met kiwibes en gepofte quinoa.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Romige champignon pasta met broodkruim
Lemoncord koeken
next
Lemoncurd koeken
previous
Romige champignon pasta met broodkruim
Lemoncord koeken
next
Lemoncurd koeken

Add Your Comment