Ingredients
-
4 Rode paprika
-
1 Sjalot
-
1 kleine teen knoflook
-
4 Tomaten
-
50 gram Geitenkaas
-
Flinke scheut Olijfolie
-
Paar takjes Peterselie
-
2 eetlepel Tijm, rozemarijn. Verse kruidenGedroogd een een eetlepel samen
-
naar smaak zout en peper
Directions
Bucatini met paprika saus en geitenkaas!
Bucatini is een pasta soort die je niet zo vaak in de winkel ziet liggen. Jammer want de heerlijke slierten passen heel goed bij gladde, geurige sauzen.
Het lijkt op dikke spaghetti maar ze zijn hol van binnen. Het Italiaanse woord ‘buco ’ betekent ‘gat’. Dus spaghetti met een gat.
In Midden-Italië eten ze veelal bucatine, heel bekend is de streek Amatrice waar de lekkere saus amatriciana vandaan komt.
Wanneer we wat meer zuidelijk gaan dan eet men het vaak met een wat dikkere ragù (vleessaus)
Wij maakten deze prachtige pasta met een romige paprikasaus.
Verse pasta maken wij het liefst met de hand, helaas voor de bucatine heb je een pasta maker nodig.
Gelukkig hebben we die, dus kunnen het regelmatig zelf maken.
Steps
1
Done
|
Oven verwarmenVerwarm de oven voor op 180 graden. |
2
Done
5 minuten
|
GroentenSnijd de paprika’s doormidden en haal de zaden eruit. |
3
Done
25 minuten
|
OvenLaat dit een 25 minuten roosteren. |
4
Done
2 minuten
|
PureerPureer al de groenten met een staafmixers of blender. Er mag ietsje vocht bij, en een de helft van de geitenkaas. |
5
Done
8 minuten
|
BucatineKook de bucatine in gezouten water tot dat deze al dente is. Roer deze door de saus. Serveer met de rest van de geitenkaas en wat fijngesneden peterselie. |
6
Done
|
TipWanneer je verse pasta maakt, laat het een paar uur drogen. |