Ingredients
-
2 Kipfilets
-
2 teentjes knoflook
-
1 Citroen
-
3 eetlepel Kappertjes
-
1 Kip bouillonblokje
-
100 ml Kokend water
-
50 ml Witte wijnOptioneel
-
3 eetlepel Roomboter
-
Scheut Olijfolie
-
6 eetlepel Bloem
-
Klein bosje Platte peterselie
-
Naar smaak zout en peper
Directions
Kip piccata; Pollo piccata al limone e capperi
Bij het horen van deze naam krijg je al trek toch? Tenminste wij wel. Man man dit is toch een partij lekker… Deze kip is super dun gesneden en plat geslagen. Omwikkeld met bloem en gebakken in de roomboter. Daarna afgeblust met bouillon en natuurlijk wijn. Met zijn kappertjes en citroen maak je er tegelijkertijd een geweldige saus van. Super snel en super makkelijk. Hier ga je veel gasten mee verrassen.
De meeste volgers weten dat ik (José) heeeel lang gewerkt heb als stewardess bij de KLM. Tja dat betekent ook een half leven regelmatig uit eten in alle hoeken van de wereld. Echt heel vervelend allemaal. De chicken piccata mocht ik voor het eerst eten in New York, één van de geweldige bestemmingen.
NEW YORK
Samen met mijn ‘maatje’ dit is de naam voor je collega waarbij je de hele reis samen werkt ging ik de stad in. Haar naam ben ik vergeten maar op ons verblijf gingen we samen op tour door de geweldige stad. Er zijn veel migranten buurten in New York, en daar vind je natuurlijk de meest leuke restaurantjes met authentieke gerechten. Tijdens onze wandeling richting het zuiden van Manhattan kwamen we uit in Little Italy. Deze buurt ademde Italiaanse sfeer uit en wat hebben we daar heerlijk gegeten. Ik heb het nu wel over 25 jaar geleden, want tegenwoordig vind je er veel meer souveniers winkels en wordt het een beetje gekaapt door Chinatown. Een beetje jammer. Wel leuk om gewoon te bezoeken, de gebouwen zijn prachtig en de muurschilderingen en terrasjes zijn super leuk. Met een beetje geluk staat er een Italiaan in de keuken.
KIP GERECHTEN
Naast dit verrukkelijke recept hebben nog veel meer lekkere en tamelijk makkelijke kip gerechten. Op nummer 1 staat onze beroemde Kip marsala-pollo al marsala. Een ander lekkere romige is de romige kip met venkel en doperwtjes, vergeet de romige kip met paddenstoelen. Pollo peperoncino-pittige kip in rode saus, of gewoon een hele kip uit de oven.
Oepsie misschien iets te veel keuze haha! Ga dan eerst aan de slag met deze kip piccata!
Steps
1
Done
5 minuten
|
KipfiletSnijd de kipfilet in dunne plakken. |
2
Done
5 minuten
|
Klaar zetten |
3
Done
10 minuten
|
BakkenRoomboter en scheutje olijfolie in een grote bakpan. |
4
Done
1 minuut
|
ServerenServeer met extra gesneden platte peterselie. |