Ingredients
-
3 Bolcourgette
-
150 g ram Flespompoen
-
100 gram Kastanje champignons
-
1 kleine gedroogde basilicum
-
1 tl Tijm
-
5 takjes Platte peterselie
-
1 tl Oregano
-
1 tl gedroogde basilicum
-
100 gram Gorgonzola kaaspikante
-
100 gram geraspte parmezaanse kaas
-
naar smaak zout en peper
-
flinke scheu Olijfolie
Directions
Gevulde bolcourgette
Niks lekkerder dan een gevulde bolcourgette dit keer gevuld met pompoen, kastanje champignons en natuurlijk de inhoud van de courgette. Deze bolletjes willen we al tijden vullen maar je vind deze prachtige bolletjes niet altijd in de supermarkt of groenteboer. De vulling is vandaag heel puur, lekker geroosterd met Italiaanse kruiden en uiteindelijk afgemaakt met kaas. Jo gebruikt hiervoor een pittige gorgonzola samen met een parmezaanse kaas. Dit bolletje mag wel extra smaak krijgen met kaas. Mariëlla kiest liever een mengsel van mozzarella en parmezaanse kaas. Prima, beide kan!
Wanneer je deze bolcourgette eens tegenkomt dan zeker een keer meenemen in je mandje. Je maakt dit vegetarische gerechtje best wel snel. Boordevol met groenten, en perfect als bij gerecht. Wil je een niet vegetarische versie dan kun je deze mooie bol ook eens vullen met extra gehakt. Als vegetarisch hoofd gerecht stellen wij voor om deze gevulde courgette bollen in een tomatensaus te serveren. Dit voeg je toe wanneer de gevulde courgette bollen de oven in gaan. Dit lijkt ons ook verrukkelijk en deze staat ook op de planning. Hier het recept van onze basis tomatensaus.
De Jumbo heeft dus vaak deze bolletjes dus weten we ze nu te vinden. Courgette ligt sowieso vaak in onze koelkast. Een perfecte groente die maar al te vaak gebruiken. Heerlijk om te verwerken in ovenschalen.
Ons favoriete ovenschaal met courgette is de courgette alla parmigiana. Een supersnelle plaatpizza met aubergine en courgette is een topper in het weekend. Zoete aardappel en courgette hassselback steelt de show. Courgette frietjes zijn zeker een aanrader. Doe eens gek maak eens de courgette carpaccio met citroenpesto en burrata.
Steps
1
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200 graden. |
2
Done
10 minuten
|
Groenten snijdenSnijd het dekseltje van de courgette en lepel deze uit. |
3
Done
2 minuten
|
Courgette vullenSnijd de gorgonzola in kleine stukjes en roer samen met de helft van de parmezaanse kaasdoor de geroosterde groenten. |
4
Done
35 minuten
|
OvenZet de gevulde bollen ongeveer 35 minuten in de oven op 200 graden. |
5
Done
|
Serveren |