Ingredients
-
1 x recept banketbakkersroomzie link in verhaal
-
1 Rol bladerdeeg
-
125 gram Rozijnen
-
4 eetlepels Hazelnoten
-
1 eieren
Directions
Koffiebroodjes met rozijn en banketbakkersroom!
Koffiebroodjes met rozijn en banketbakkersroom zijn gewoon waanzinnnig. Sommige recepten ontstaan toevallig. De rol bladerdeeg lag een tijdje in de koelkast. Omdat we liever niks weggooien moest er toch nog iets snel van gemaakt worden. Het resultaat de allerlekkerste koffiebroodjes zacht, romig en nog makkelijk te maken ook! Laatst hadden we al de aardbeien danish gemaakt te danken aan de heerlijke ontbijtjes die je te vinden zijn bij een perfect hotel ontbijt. Jaaa deze lekkernijen eten we echt niet elke dag thuis.We zouden het best willen, maar om niet tonnetje rond te worden houden we we het maar bij een bakje yoghurt met homemade granola en vers fruit.
Deze koffie broodjes zijn extra lekker door de banketbakkersroom vulling. Je smeert namelijk een rol kant en klaar bladerdeeg in met deze room. Wij hebben een super makkelijk recept hiervoor, maar je kunt ook een kant en klaar pakje kopen in de supermarkt, die leng je aan met melk of water geloof ik. Op de laag room leg je rozijnen en gehakte hazelnootjes. Dit rol je op en vervolgens in acht stukken die je op een bakplaat legt. Na ongeveer 15 minuten ruikt je hele keuken naar de geweldige broodjes. We moesten ze direct proberen en ohhhh wat waren ze lekker. Om te voorkomen dat we ze allemaal tegelijk opaten hebben we er een paar naar de buren gebracht. Die waren heel enthousiast!
Om het extra makkelijk te maken kijk eens op het reels filmpje op ons Instagram account.
Klik hier voor het recept van Banketbakkersroom /chocolade room. Wil jij een meer lekkere snelle bladerdeeg gerechtjes maken voor een extra feestelijk ontbijtje of gewoon bij de koffie? We hebben de lekkere Aardbeien danish met een ricotta vulling. De chocolade panzerotti smaken goddelijk. Aardbeien schelpen met mascarponeroom zijn gemaakt met een snel croissant deeg.
Steps
1
Done
|
BanketbakkersroomMaak 1 x het recept banketbakkersroom (zie link in verhaal) |
2
Done
10 minuten
|
RozijnenWel de rozijnen 10 minuten in heet water. |
3
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200 graden. |
4
Done
|
BladerdeegRol de bladerdeeg uit. |
5
Done
15 minuten
|
OvenHet bakblik mag de oven in, ongeveer 15 tot 20 minuten. |
6
Done
|
TipZet eerst al de ingredienten klaar. De gele room moet goed afgekoeld zijn. Wil je een extra smaakje dan kun je er bv kaneel poeder over de vulling strooien. |