Ingredients
-
250 ml Slagroom
-
250 gr Mascarpone
-
3 el Poedersuiker
-
4 Croissants
-
2 el Cacao poeder
-
1 handje Frambozen
-
Naar smaak verse munt
Directions
Tiramisu croissant!
Jullie weten ondertussen wel dat de Queens helemaal gek zijn op tiramisu. De authentieke tiramisu maken we al zo lang we ons kunnen herinneren en ondertussen zijn er vele variaties ontstaan. Wanneer je zoekt op ‘tiramisu’ op de site kom je een stuk of 20 verschillende soorten tegen. Elke keer bedenken we weer verschillende opties, gecombineerd met de lekkerste ingrediënten.
Ik (Mariëlla) ben sinds een jaartje weer veel in de sportschool te vinden. Meestal zo een 3 keer in de week. In het weekend ga ik vaak in de ochtend, en fiets ik daarna langs de Appie om ingrediënten te halen voor mijn baksels. Onlangs stond ik te ploeteren op de legpress toen ik ineens bedacht ‘Tiramisu Croissants’! Dit moest ik maken. Ondertussen ken ik het recept voor onze tiramisu wel uit mijn hoofd en ik fietste direct door om slagroom, mascarpone en croissants te halen. Eenmaal thuis maakte ik het tiramisu mengsel, spoot dit met een spuitzak op de opengesneden croissants en deed er nog wat frambozen en verse munt bij.. Hmmm een heerlijke lunch! Wat ik helemaal verdiende na een gym sessie toch? Balans heet dat bij ons thuis! 😉
Wil jij een van de andere orginele tiramisu recepten klaar maken dan deze tiramisu croissant? Neem dan eens een kijkje bij deze tiramisu tompouce, tiramisu ijs, of deze aardbeien tiramisu taart.
Steps
1
Done
5 minuten
|
Slagroom kloppenKlop de (koude) slagroom in een keukenmachine tot het stijf is. Langzaam voeg je de poedersuiker toe tijdens het kloppen. |
2
Done
2 minuten
|
MascarponeVoeg nu de mascarpone toe aan de slagroom. Meng tot je een mooi geheel hebt. |
3
Done
5 minuten
|
VullenSnijd de croissant open. Spuit de room in de croissants. Eetsmakelijk! |