Ingredients
-
Italiaanse gehaktballetjes
-
300 gram Rundergehakt
-
10 takjes Platte peterselie
-
2 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
-
Naar smaak zout en peper
-
1 Kleine eieren
-
4 eetlepel Paneermeel
-
1 eetlepel Tomaten puree
-
Scheut Zonnebloem olie
-
Nonna’s kippie
-
400 gram Kipfilets blokjes
-
1 eieren
-
Naar smaak zout en peper
-
+_75 gram Paneermeel
-
10 takjes Platte peterselieOf gedroogde
-
Scheut Zonnebloem olie
-
Extra
-
1 of 2 zakken Kaltbach fondue kaasCor grote pan 2 zak
-
1 of 2 eetlepel Tomaten tapenade
-
250 gram kleine tomaatjes
-
Paar stengels Bleekselderij
-
1 FocacciaOf stokbrood
Directions
Kaasfondue met Italiaanse twist!
Zijn jullie ook zo een fan van kaasfondue? Wij zijn er dol op en José nog iets meer dan Mariëlla. Goed dat Jo de eer had om een lekkere kaasfondue thuis te maken. We moeten eerlijk toegeven dat we dit nog nooit zelf gemaakt hadden. Op één of andere manier zien we er altijd tegenop om zelf een kaasmengsel te maken. Bang dat het mislukt denk ik haha.
Het kwam dus heel goed uit dat we een uitnodiging kregen van Emmikaas om alle Zwitserse kazen te mogen proeven. Het was een super leuke dag waarna we alles wisten over de mooiste en lekkerste kaas uit Zwitserland. Tijd om zelf aan de slag te gaan met de Kaltbach kaasfondue. Het is een verrukkelijke kaasfondue met Italiaanse twist geworden. Geen gedoe met witte wijn en smelt kazen, nee een kant-en-klare zak die al helemaal op smaak is. Bovendien is het super zacht en romig. Een perfecte melange van vier Kaltbach kazen met waanzinnig veel smaak. Kijk, daar houden we van!
Oké als laatste hebben we er nog wat tomaten tapenade bij gedaan. Zo kun je op eigen manier er nog een extra smaakje aangeven. Een kaasfondue met alleen stokbrood vinden wij altijd een beetje saai. Wij hebben er onze Italiaanse gehaktballetjes en Nonna’s kippie; krokante kipvingers bij geserveerd. Maar alles kan, denk aan tomaatjes en bleekselderij en natuurlijk een Italiaanse focaccia als brood erbij.
Het leuke van kaasfondue is dat je alle bijgerechtjes zelf kunt verzinnen en daar iets meer aandacht aan kunt besteden. De verrukkelijke zak met kaasfondue heeft geen aanvulling nodig. Zeker weten dat nu vaker een kaasfondue op tafel hebben.
Je vind deze waanzinnige lekkere kaasfondue bij de kaas speciaalzaken.
Tot slot nog een leuke tip voor wanneer je een fonduepan wilt aanschaffen. De fonduepan is van Princess! Geschikt voor kaasfondue, chocolade-, bouillon-, en oliefondue, dus multi functioneel.
Steps
1
Done
20 minuten
|
GehaktballetjesMeng alle ingrediënten en draai er kleine balletjes van. |
2
Done
20 minuten
|
Kip stukjesMaak een paneermengsel van de paneermeel, fijn gesneden peterselie, zout, peper en parmezaanse kaas. |
3
Done
2 minuten
|
Kaltbach kaasfondueLeg de zak voor gebruik 30 seconden in heet water. |
4
Done
|
FonduenKies je favorieten groenten en brood om er bij te serveren. |