Ingredients
-
1/2 flespompoen
-
Paar takjes verse tijmKan ook gedroogde
-
1 bol buffalo mozzarella
-
100 gram geraspte parmezaanse kaas
-
zwarte peper
-
Scheut olijfolie
-
2 eetlepel pankoOf paneermeel
Directions
Pompoen parmigiana!
Opletten! Dit is namelijk een verrukkelijke vegetarische parmigiana en de schaal staat razend snel in de oven. Daar houden we toch van? Nu in januari snakken we naar verse groenten, althans Mariëlla en ik (José) absoluut. Tja de pompoenen gaan niet alleen in de herfst in ons boodschappen mandje, nee die ligt het hele jaar op het keukenblad.
Vandaag gaat een halve pompoen in de pompoen parmigiana. Onze trouwe volgers zijn waarschijnlijk wel bekend met ons melanzane alla parmigiana. Één van de meest verrukkelijke gerechten van Sicilië. Ook met heel veel groenten. Aubergine in dunne laagjes met daartussen onze basis tomatenaus. Niet te vergeten heel veel parmezaanse kaas ertussen. Vandaag de heerlijke flespompoen als groenten gevolgd met buffel mozzarella, geraspte parmezaan en verse tijm. Een krokant korstje van panko. Eerlijk gezegd wilde ik er wat gekookte ham tussen doen, dat was het oorspronkelijke idee. Het pakje ham vond ik daarna in de koelkast terwijl deze schaal al in de oven stond. Soms is Jo een beetje warrig. Het resultaat dus een geheel vegetarische versie die ongelooflijk lekker is. Binnenkort ook maar eens deze maken met ham!
Dit heerlijke gerechtje past overal bij. Perfect als lunchgerecht, heel geschikt als voorgerecht zoals wij dit vandaag eten. Heb je een mooi stukje vlees of vis dan heb je een zalig bijgerecht.
Veel van onze recepten komen uit de Siciliaanse keuken. Niet geheel toevallig want José haar man is daar geboren en Mariëlla duidelijk Italiaanse roots heeft. Kijk maar eens op de website, je zult nog veel meer lekkers ontdekken. Typische Italiaanse lekkernijen zoals amaretti koekjes, canolli Siciliani en traditionele cantuccini koekjes. Veel gezonde gerechten bijvoorbeeld de caponata met aubergine en aardappel en geroosterde paprika salade.
Ach we kunnen nog wel even doorgaan. Wellicht een beter idee om zelf een kijkje te nemen. De keuze is reuze!
Steps
1
Done
5 minuten
|
PompoenSchil de pompoen met een dunschiller. |
2
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180 graden. |
3
Done
5 minuten
|
LaagjesLeg een bodem van plakjes pompoen in een ovenschaal. |
4
Done
50 minuten
|
OvenBedek de schaal met aluminiumfolie en zet in de voorverwarmde oven van 180 graden. 30 minuten |
5
Done
|
Tip*Bepaal zelf de grote van de schaal. Een ideaal gerecht om in grote schalen te maken. |