0 0
Pompoen parmigiana

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1/2 Flespompoen
Paar takjes verse tijm Kan ook gedroogde
1 bol Buffalo mozzarella
100 gram geraspte parmezaanse kaas
Zwarte peper
Scheut Olijfolie
2 eetlepel Panko Of paneermeel

Pompoen parmigiana

Een geweldig smaakvolle ovenschaal!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Pompoen parmigiana!

Opletten! Dit is namelijk een verrukkelijke vegetarische parmigiana en de schaal staat razend snel in de oven. Daar houden we toch van? Nu in januari snakken we naar verse groenten, althans Mariëlla en ik (José) absoluut. Tja de pompoenen gaan niet alleen in de herfst in ons boodschappen mandje, nee die ligt het hele jaar op het keukenblad.
Vandaag gaat een halve pompoen in de pompoen parmigiana. Onze trouwe volgers zijn waarschijnlijk wel bekend met ons melanzane alla parmigiana. Één van de meest verrukkelijke gerechten van Sicilië. Ook met heel veel groenten. Aubergine in dunne laagjes met daartussen onze basis tomatenaus. Niet te vergeten heel veel parmezaanse kaas ertussen. Vandaag de heerlijke flespompoen als groenten gevolgd met buffel mozzarella, geraspte parmezaan en verse tijm. Een krokant korstje van panko. Eerlijk gezegd wilde ik er wat gekookte ham tussen doen, dat was het oorspronkelijke idee. Het pakje ham vond ik daarna in de koelkast terwijl deze schaal al in de oven stond. Soms is Jo een beetje warrig. Het resultaat dus een geheel vegetarische versie die ongelooflijk lekker is. Binnenkort ook maar eens deze maken met ham!

Dit heerlijke gerechtje past overal bij. Perfect als lunchgerecht, heel geschikt als voorgerecht zoals wij dit vandaag eten. Heb je een mooi stukje vlees of vis dan heb je een zalig bijgerecht.

Veel van onze recepten komen uit de Siciliaanse keuken. Niet geheel toevallig want José haar man is daar geboren en Mariëlla duidelijk Italiaanse roots heeft. Kijk maar eens op de website, je zult nog veel meer lekkers ontdekken. Typische Italiaanse lekkernijen zoals amaretti koekjes, canolli Siciliani en traditionele cantuccini koekjes. Veel gezonde gerechten bijvoorbeeld de caponata met aubergine en aardappel en geroosterde paprika salade.

Ach we kunnen nog wel even doorgaan. Wellicht een beter idee om zelf een kijkje te nemen. De keuze is reuze!

Steps

1
Done
5 minuten

Pompoen

Schil de pompoen met een dunschiller.
Snijd in dunne plakjes.

2
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

3
Done
5 minuten

Laagjes

Leg een bodem van plakjes pompoen in een ovenschaal.
Hierop tijmblaadjes en een beetje olijfolie gevolgd door stukjes mozzarella en 2 eetlepels Parmezaansekaas.
Wij hebben drie van deze laagjes gemaakt.
Eindig met mozzarella, tijm, zwarte peper en geraspte kaas.
Wil je een krokant korstje dan eindig je met wat paneermeel.
Panko heeft een iets grovere structuur en daardoor fijn om te gebruiken.

4
Done
50 minuten

Oven

Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet in de voorverwarmde oven van 180 graden. 30 minuten
Haal de schaal uit de oven en zet zonder folie terug voor ongeveer 25 minuten.
Wanneer de schaal goudbruin is kan het eruit.

5
Done

Tip

*Bepaal zelf de grote van de schaal. Een ideaal gerecht om in grote schalen te maken.
*Wil je een niet vegetarische versie dan kun je tussen de laagjes gekookte ham (prosciutto crudo) doen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kaas fondue
previous
Kaasfondue met Italiaanse twist
Orzo met garnalen
next
Orzo met garnalen
Kaas fondue
previous
Kaasfondue met Italiaanse twist
Orzo met garnalen
next
Orzo met garnalen

Add Your Comment