Ingredients
-
3 Aziatische auberginesKan ook met andere aubergines
-
30 ml Olijf olie
-
30 gram Panko
-
20 gram geraspte parmezaanse kaas
-
1 el Italiaanse kruiden
-
Naar smaak zout en peper
Directions
Krokante aubergine bites!
Elke seizoen geeft Kroon op het Werk een mooie Foodybox weg. In de herfstbox vonden we prachtige Aziatische aubergines! De Aziatische aubergine, ook wel bekend als Chinese aubergine of Japanse aubergine, is een variatie van de aubergine die wij kennen en komt veel voor in Aziatische keukens. In tegenstelling tot de bekendere westerse aubergine heeft de Aziatische aubergine een langwerpige vorm, en ze zijn vaak smaller en langer. Hier zijn een paar kenmerken van de Aziatische aubergine:
Alles over deze beauty
- Vorm en grootte: De Aziatische aubergine is meestal smaller en langer dan westerse aubergines. Ze kunnen variëren in lengte van ongeveer 5 tot 30 centimeter, afhankelijk van de specifieke variëteit.
- Kleur: De schil van de Aziatische aubergine kan variëren van donkerpaars tot lichtpaars, groen of zelfs wit, afhankelijk van de soort. Sommige hebben zelfs gestreepte patronen.
- Smaak: De smaak van Aziatische aubergines is over het algemeen milder en zoeter dan die van westerse aubergines. Ze hebben een zachte textuur en absorberen gemakkelijk smaken van sauzen en kruiden.
- Bereidingswijzen: Aziatische aubergines worden vaak gebruikt in Aziatische gerechten zoals roerbakgerechten, curry’s, soepen en gestoomde gerechten. Door hun zachte textuur en snelle kooktijd zijn ze ideaal voor wokgerechten.
- Gezondheidsvoordelen: Net als westerse aubergines zijn Aziatische aubergines een goede bron van voedingsvezels en verschillende voedingsstoffen, waaronder vitamine C, vitamine K, kalium en antioxidanten. Ze worden vaak gewaardeerd vanwege hun bijdrage aan een gezond dieet.
Gezond snacken
Omdat deze lange aubergines gemakkelijk in stukjes te snijden zijn heb ik (Mariëlla) er heerlijk krokante bites van gemaakt en gebakken in de airfryer. Zo heb je super snel een heerlijke gezonde snack op tafel staan! Kijk maar eens naar het filmpje.
Het krokante mengsel is gemaakt met panko, kruiden, olijfolie en Parmezaanse kaas. Heb je geen panko in huis? Paneermeel werkt ook prima!
De Jumbo heeft ze standaard in het assortiment! Natuurlijk kun je ook de grote paarse aubergine gebruiken maar we moeten wel zeggen deze roze is toch iets zoeter.
Zin in andere gerechten dan deze krokante aubergine bites? Kijk dan eens naar de lasagne met aubergine en rode pesto, aubergine courgette taartje, of deze gnocchi met aubergine balletjes!
Steps
1
Done
5 minuten
|
SnijdenSnijd de aubergines in stukjes. |
2
Done
2 minuten
|
Mengsel makenMaak een mengsel van de panko, Parmezaan, Italiaanse kruiden en het zout en peper. |
3
Done
2 minuten
|
MengenMeng de stukjes aubergine door het panko mengsel. |
4
Done
10 minuten
|
AirfryerZet de airfryer op 180 graden. |
5
Done
|
TipDeze lange aubergine is te koop bij de Jumbo. |