Ingredients
-
American pancakes
-
115 gram Bloem
-
150 ml Melk
-
2 eieren
-
7 gram Bakpoeder
-
1/2 theelepel Baking soda
-
Snufje Zout
-
Optioneel
-
1 ei Eiwit
-
Appeltjes
-
3 Appel
-
50 gram Rozijnen
-
1/2 theelepel Kaneel
-
1 eetlepel Pijnboompitten
-
1 eetlepel Roomboter
-
1 eetlepel Bruine suiker
-
3 eetlepel Panko
-
1 eetlepel Roomboter
-
1 x recept makkelijke vanillesaus
Directions
Hunker je naar een smaakvol avontuur? Wat dacht je van een beet in onze verrukkelijke apfelstrudel pancakes? We hebben al gesmuld van deze heerlijkheden, niet op de skipiste, maar gewoon thuis, als voorproefje op onze komende Oostenrijkse skivakantie. Daar genieten we elke dag van apfelstrudel, gewoon omdat het kan!
Wat is Oostenrijkse apfelstrudel?
De Oostenrijkse apfelstrudel is een verrukkelijk gebakken dessert, geliefd om zijn knapperige deeg gevuld met sappige appels, rozijnen, kaneel en suiker. Een traditioneel gerecht dat vaak geserveerd wordt met een scheutje vanillesaus of een bolletje vanille-ijs. Met zijn heerlijke smaak en geurige aroma’s is de apfelstrudel wereldwijd geliefd.
Apfelstrudel-pannenkoeken maken
Onze fluffy pannenkoeken krijgen vandaag een koninklijke topping. Volg het stappenplan en je bent klaar om te smullen!
Als eerste gaan we aan de slag, en eigenlijk is het een fluitje van een cent. Snijd een paar appels in blokjes en karameliseer ze samen met rozijnen, kaneel, suiker en boter. Voeg een beetje gebakken panko toe voor dat lekkere krokante tintje.
De lekkerste fluffy American pannenkoeken
Dit ontbijt bestaat uit de lekkerste American pannenkoeken, en wij hebben het perfecte recept. Het geheim? Een vleugje baking soda! Met slechts een paar basis ingrediënten zoals bloem, ei en melk zet je in een mum van tijd deze smakelijke pannenkoeken op tafel. Voor extra luchtigheid roer je er wat geklopt eiwit doorheen.
Makkelijke vanillesaus
Als kers op de taart schenk je onze eenvoudige en makkelijke vanillesaus erover. Onmisbaar! En wist je dat we maar 2 ingrediënten nodig hebben? Vanillevla en slagroom doen al het werk. Geen gedoe met eidooiers en melk.
Hoeveel pancakes voor 1 persoon?
Het recept is voor 2 personen, en we gaan ervan uit dat je er drie per persoon eet. Maar je kunt ze ook prima 2 dagen in de koelkast bewaren. Hoewel we eigenlijk de voorkeur geven om ze direct te verorberen.
De lekkerste pancakes!
Wil je lekker variëren op de zondagochtend dan hebben we nog meer lekkers. De Italiaanse apfelstrudel is top maar ga je liever voor pannenkoeken dan hebben we gezonde pompoen pancakes en de gezonde frambozen pancakes.
Minder gezond maar wel heerlijk zijn de Nutella crêpes van Mariëlla. Probeer de Citroen maanzaad pancakes of de Oreo pancakes. En natuurlijk de American Pancakes.
Steps
1
Done
|
AppeltjesHalveer de appels en verwijder de klokhuis. Snijd mét schil en al in kleine blokjes. |
2
Done
|
Vanillesaus |
3
Done
|
PancakesMeng de bloem, zout, bakpoeder, baking soda, melk en eieren in en garde. Voor extra fluffy pancakes klop je het eiwit stijf en roer je als laatste door je beslag. |
4
Done
|
Bakken |
5
Done
|
ServerenServeer de pancakes met de appeltjes en lauwwarme vanillesaus. |