Ingredients
-
Vulling
-
3 Appel
-
50 gram Bruine suiker
-
2 eetlepel Roomboter
-
Van 1/2 citroen Citroensap
-
1 theelepel Kaneel
-
Snuf Zout
-
1 theelepel Maizena
-
2 eetlepel heet water
-
Extra
-
6 plakjes bladerdeeg
-
1 eieren
-
3 eetlepel Suiker
-
1/2 theelepel Kaneel
Directions
Appelflapjes!
Wie maakt ze nu niet regelmatig, heerlijke appelflapjes. Als er een zoet gerechtje is waar wij helemaal dol op zijn dan die lekkere appelflapjes. Zeker wanneer de herfst zijn intrede heeft gedaan en je snel iets wil snacken. Waar wij zoete herinneringen aan hebben zijn die appelflappen van de McDonald’s. Die vulling ja daar gaat het om. Stukjes appel in een soort zoete saus met kaneelsmaak.
Wij zijn de uitdaging aangegaan om die herinneringen weer omhoog te halen en ja hoor het is gelukt. Zie hier het filmpje! Wanneer je hier een hapje van neemt verplaatsen we ons gewoon weer in de rij van de Mac drive haha.
Niet dat wij vervente aanhangers zijn van dit fastfood bedrijf. Eigenlijk komen er bijna nooit. Maar er is wel een traditie in geslopen dat wij na de vakantie voordat we thuis zijn altijd na de Mac gaan. Toen de kinderen klein waren voor hun Happy Meal en Jo standaard een aardbeien milkshake en natuurlijk die flapjes. Helaas zijn ze tegenwoordig niet meer te koop, soms hebben ze wel die hele kleine flapjes.
Tijd om deze lekker zelf thuis klaar te maken. En binnen 15 minuten staan die in de oven. Bij de Mac frituren ze die flapjes altijd maar dat wordt ons veel te vet. Nou ja wel lekker hoor maar, deze suikerbom bevat genoeg suiker dus laten we het frituren maar achterwege.
Er zijn wat handigheden bij het maken van dit flapje. Volg gewoon het recept dan weet je dat het helemaal goedkomt. Overigens het is wel heel simpel hoor maar het is vaak een kwestie van de juiste volgorde.
Ben jij ook helemaal into de appel zoetigheden dan kun je bij ons het hart ophalen. Wij hebben zo lekker gerechten met appel zoals de allerlaatste appeltaart tarte tatin.
In de categorie appeltaart hebben we inmiddels van alles gemaakt. Krijg je bijvoorbeeld veel visite en niet veel tijd tijd om iets te maken maak je de appel plaattaart met amandelspijs.Lekkere simpel en het resultaat is altijd fantastisch. José maak je elke keer zo blij met gevulde appelbollen. Deze heeft ze ooit in een Lochem gegeten en werkelijk het allerlekkerste ever. Mini appel galette’s geheel op de Franse manier. Oké een huis tuin en keuken taartjes is onze gezondere appeltaart.
Steps
1
Done
10 minuten
|
VullingSchil de appels en snijd deze een kleine vierkante blokjes. |
2
Done
|
BladerdeegNeem 6 velletjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien op bakpapier. |
3
Done
20 minuten
|
Oven |
4
Done
|
TipVolg deze volgorde. |