Ingredients
-
500 gram Bloem
-
150 ml Melk
-
7 gram Droge gist
-
3 eieren
-
1 el honing
-
2 klontjes Boter
-
1 snuf Fijn zeezout
-
Vulling
-
70 gram Basterdsuiker bruin
-
1 tl Kaneel
-
1 tl Koek en speculaaskruiden
-
70 gram Gesmolten boter
-
Glazuur
-
50 gram Poedersuiker
-
2 a 3 tl Water
Directions
Het is alweer bijna Moederdag en daarom ben ik (Mariëlla) weer aan de slag gegaan met een heerlijke kaneelbroodjes uit de combi-stoomoven. Een perfect Moederdagontbijtje.
Een ontbijt op bed brengen aan je moeder voelt altijd écht als een verwen momentje. Wij wonen al jaren niet meer samen dus in plaats van het brengen van een ontbijtje op bed heb ik een heerlijk ontbijt recept gemaakt. Namelijk deze heerlijke kaneelbroodjes uit de combi-stoomoven!
Hoe bak je met een combi-stoomoven?
Op mijn Miele combi-stoomoven (type: DGC7460HCX) zit namelijk een geweldige optie! Een croissant én zoete broodjes stand.
Wanneer je graag afbak broodjes eet lees dan dit recept helemaal uit. Ikzelf kook af en toe de bevroren croissantjes of kaneelbroodjes. Het nadeel is dat deze in de ochtend eerst moeten ontdooien voor 30 minuten en dan in de oven gaan voor 20 min. Dit is verleden tijd met de croissant/zoete broodjes stand op deze oven. Je kunt de broodjes er namelijk al de avond ervoor uithalen en in de oven leggen.
De meest handige functies van een combi-stoomoven!
Je stelt de timer in op bijvoorbeeld 09:00 uur en je raad het al.. om 09:00 uur wordt je wakker van de geur van versgebakken broodjes. Heerlijk! De croissant en zoete broodjes stand bakken de broodjes namelijk af met stoom waardoor ze heerlijk sappig blijven. Ook bakt de oven de broodjes op een lagere temperatuur waardoor de broodjes de tijd krijgen om verder de rijzen en te bakken. Hierdoor krijg je mooie grote en luchtige broodjes.
Het recept voor deze kaneelbroodjes kun je natuurlijk ook direct afbakken (niet vanuit de vriezer) en dat lukt natuurlijk ook in een normale bakoven. Stel hiervoor de temperatuur in van 180 graden.
*In samenwerking met Keukenspecialisten.nl en Miele.
Meer inspiratie voor Moederdag nodig? Kijk eens naar deze zoete jam broodjes, Tiramonchu taart met kersen of deze wafels.
Steps
1
Done
10 minuten
|
Deeg makenWarm de melk in een pannetje. |
2
Done
5 minuten
|
Vulling makenSmelt de boter in een pannetje op laag vuur. |
3
Done
10 minuten
|
Broodjes makenRol het deeg uit op een aanrecht met bloem. |
4
Done
|
Bakken |
5
Done
5 minuten
|
Glazuur maken |