0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Bloem
150 ml Melk
7 gram Droge gist
3 eieren
1 el honing
2 klontjes Boter
1 snuf Fijn zeezout
Vulling
70 gram Basterdsuiker bruin
1 tl Kaneel
1 tl Koek en speculaaskruiden
70 gram Gesmolten boter
Glazuur
50 gram Poedersuiker
2 a 3 tl Water
Kaneelbroodjes uit de combi-stoomoven

Kaneelbroodjes uit de combi-stoomoven

De lekkerste broodjes uit de oven!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Vulling

  • Glazuur

Directions

Share

Het is alweer bijna Moederdag en daarom ben ik (Mariëlla) weer aan de slag gegaan met een heerlijke kaneelbroodjes uit de combi-stoomoven. Een perfect Moederdagontbijtje.

Een ontbijt op bed brengen aan je moeder voelt altijd écht als een verwen momentje. Wij wonen al jaren niet meer samen dus in plaats van het brengen van een ontbijtje op bed heb ik een heerlijk ontbijt recept gemaakt. Namelijk deze heerlijke kaneelbroodjes uit de combi-stoomoven!

Hoe bak je met een combi-stoomoven?

Op mijn Miele combi-stoomoven (type: DGC7460HCX) zit namelijk een geweldige optie! Een croissant én zoete broodjes stand.

Wanneer je graag afbak broodjes eet lees dan dit recept helemaal uit. Ikzelf kook af en toe de bevroren croissantjes of kaneelbroodjes. Het nadeel is dat deze in de ochtend eerst moeten ontdooien voor 30 minuten en dan in de oven gaan voor 20 min. Dit is verleden tijd met de croissant/zoete broodjes stand op deze oven. Je kunt de broodjes er namelijk al de avond ervoor uithalen en in de oven leggen.

De meest handige functies van een combi-stoomoven!

Je stelt de timer in op bijvoorbeeld 09:00 uur en je raad het al.. om 09:00 uur wordt je wakker van de geur van versgebakken broodjes. Heerlijk! De croissant en zoete broodjes stand bakken de broodjes namelijk af met stoom waardoor ze heerlijk sappig blijven. Ook bakt de oven de broodjes op een lagere temperatuur waardoor de broodjes de tijd krijgen om verder de rijzen en te bakken. Hierdoor krijg je mooie grote en luchtige broodjes.

Het recept voor deze kaneelbroodjes kun je natuurlijk ook direct afbakken (niet vanuit de vriezer) en dat lukt natuurlijk ook in een normale bakoven. Stel hiervoor de temperatuur in van 180 graden.

*In samenwerking met Keukenspecialisten.nl en Miele.

Meer inspiratie voor Moederdag nodig? Kijk eens naar deze zoete jam broodjes, Tiramonchu taart met kersen of deze wafels.

Steps

1
Done
10 minuten

Deeg maken

Warm de melk in een pannetje.
De melk mag niet te heet worden, lauw-warm is genoeg.
Voeg de gist toe en laat dit 10 minuten staan. Zo activeer je de gist. Roer goed door.
Meng daarna de bloem, het melk-gistmengsel, de zout en honing in een keukenmachine met deeghaken.
Na een paar minuten voeg je de boter toe.
Laat het deeg nu in de oven rijzen op de 'gistdeeg rijzen stand'. Heb je deze niet? Dan kun je de kom ook afgedekt in de normale oven doen op 30 °C of even bij de verwarming laten staan.

2
Done
5 minuten

Vulling maken

Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.
Meng dit daarna met de suiker, kaneel en koek en-speculaaskruiden.
Zet de vulling apart.

3
Done
10 minuten

Broodjes maken

Rol het deeg uit op een aanrecht met bloem.
Rol tot een grote lap van ongeveer 1 centimenter dik.
Smeer de vulling erover uit met een lepel.
Rol de lap op. Snijd daarna de kaneelbroodjes uit de lap.

4
Done

Bakken

Leg de kaneelbroodjes op een bakplaat met bakpapier.
Bak de broodjes af in de ovenstand zoete broodjes en dan gistbroodjes.
Heb je deze stand niet dan kun je de broodjes afbakken op 180 graden voor ongeveer 15 minuten.

5
Done
5 minuten

Glazuur maken

Meng water met poedersuikers en smeer op de broodjes, of maak een laagje van cream cheese: Wat zachte boter, poedersuiker en drupje vanille..

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gezond bananenbrood met havermout
previous
Gezond bananenbrood met havermout
zoete aardappelquiche met spinazie en asperges
next
Zoete aardappelquiche met spinazie en asperges
Gezond bananenbrood met havermout
previous
Gezond bananenbrood met havermout
zoete aardappelquiche met spinazie en asperges
next
Zoete aardappelquiche met spinazie en asperges

Add Your Comment