0 0
Lasagne alla Norma

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Basis tomatensaus
3 blik Gepelde tomaten
1/2 theelepel Fijn zeezout La Baleine
2 tenen knoflook
15 blaadjes verse basilicum
Scheutje Olijfolie
1 eetlepel Suiker Optioneel
Aubergine
2 grote Aubergine
3 eetlepel Fijn zeezout La Baleine
Flinke scheut Olijfolie
Extra
6 Lasagne vellen
150 gram geraspte parmezaanse kaas

Lasagne alla Norma

Wat is de Siciliaanse keuken toch lekker!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Basis tomatensaus

  • Aubergine

  • Extra

Directions

Share

Stel je voor: een zonnige dag op het prachtige Sicilië, de geur van verse kruiden zweeft door de lucht en de lokale markten barsten van kleurrijke groenten en sappige tomaten. Wij denken dan direct aan lasagne alla Norma. 

Siciliaanse keuken

Deze heerlijke pasta uit de oven is een traditioneel Siciliaans gerecht, gebaseerd op de pasta alla Norma. Gemaakt met een verse basis tomatensaus, gebakken aubergine, lasagnevellen en een royale laag kaas.

Het verhaal van onze lasagne alla Norma begint tijdens zomers familiebezoek in Italië, waar we genoten van heerlijke maaltijden. Geïnspireerd door deze herinneringen hebben we ons eigen recept ontwikkeld – een verrukkelijke ovenschotelvariant van de klassieke Pasta alla Norma.

Hoe maak je een basis tomatensaus?

Als eerste maak je een eenvoudige, maar oh zo smaakvolle Italiaanse tomatensaus. Bereid met liefde en slechts een handvol ingrediënten. Gepelde tomaten, olijfolie, knoflook, verse basilicum en een vleugje fijn zeezout van La Baleine vormen de basis voor deze basis tomatensaus.

Vervolgens gaan we aan de slag met de aubergine. Voordat de blokjes aubergine worden gebakken, worden ze besprenkeld met fijn zeezout om hun natuurlijke bitterheid te temmen en hun smaak te verbeteren. Het resultaat? Perfect geroosterde aubergineblokjes met een onweerstaanbare textuur en smaak.

Nu komt het leuke gedeelte: het bouwen van de lasagne! Laag voor laag stapel je de tomatensaus, aubergine en kaas op elkaar, totdat je een toren van smaak hebt gecreëerd. En laten we eerlijk zijn, je kunt nooit te veel kaas hebben, toch? Wij kiezen voor een romige ricotta kaas, maar Parmezaanse kaas werkt ook perfect als alternatief.

Fijn zeezout van La Baleine

Met onze lasagne alla Norma uit Sicilië en het Franse fijn zeezout van La Baleine breng je een stukje Mediterraanse magie naar jouw eettafel. Leuk om te melden dat het zeezout van La Baleine bekend staat om zijn fijne kwaliteit en zuiverheid. De natuurlijke kristallisatie door zon en wind, en mineralen in het zout dragen bij aan een unieke smaak.

 

Steps

1
Done

Basis tomatensaus

Zeef de gepelde tomaten.
Heb je geen zeef, pureer de tomaten of gebruik een fles passata.
Voeg 2 hele knoflook teentjes, verse gescheurde basilicum blaadjes, scheutje olijfolie en wat fijn zeezout toe van La Baleine.
Wij voegen altijd ietsje suiker toe.
Laat deze saus een half uurtje pruttelen met de deksel half op de pan zodat de saus indikt.
Voor gebruik verwijder je de knoflook tenen.

2
Done
30 minuten

Aubergine

Schil de aubergine en snijd in blokjes.
Doe deze in een vergiet.
Bestrooi met fijn zeezout van La Baleine en laat de blokjes een half uur staan.
Vervolgens spoel je de blokjes aubergine af met water en droog deze goed in een schone theedoek.
Bak de blokjes in een bakpan aan in een scheut olijfolie.
Na het bakken leg je ze even op wat keukenpapier.

3
Done
5 minuten

Ovenschaal

Begin met een laagje tomatensaus,
Vervolgens 2 lasagne vellen.
Hierop weer tomatensaus, blokjes aubergine en geraspte kaas.
Nog een zelfde laag erop en eindig met tomatensaus, aubergine en veel kaas.

4
Done
40 minuten

Oven

De schaal dek je af met aluminiumfolie en gaat 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.
Na 30 minuten verwijder je de folie en mag het nog 10 minuten nagaren.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
gegrilde groenten met burrata
previous
Geroosterde groenten met burrata
witte asperges met ham en ei
next
Witte asperge met ham en ei
gegrilde groenten met burrata
previous
Geroosterde groenten met burrata
witte asperges met ham en ei
next
Witte asperge met ham en ei

Add Your Comment