0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Risotto
300 gram Risotto rijst
900 ml groenten bouillon
1 Sjalot
2 klontjes Roomboter
40 ml Witte wijn
50 gram Parmezaanse kaas
3 eetlepel Truffel of olijven tapanade
Extra
Klein bosje Groene asperges asperge tips kan ook
4 Kleine eieren
Truffel risotto met gegrilde asperges

Truffel risotto met gegrilde asperges

Deze risotto kost je echt geen moeite

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Risotto

  • Extra

Directions

Share

Truffel risotto met gegrilde asperges!

Vandaag de beurt aan Risotto! En nee hoor geen eindeloos geroer in het pannetje gewoon lekker stomen in de stoomoven van Miele en in de tussentijd een borrel drinken met je gasten.
Op deze manier serveren wij  deze prachtige risotto op oudejaarsavond. Jij ook?

Of de Queens op een traditionele manier Italiaanse gerechten bereiden? Tja we weten niet beter. Dat betekent dan vaak dat je wel iets langer met een lekker gerecht bezig bent. Pasta zelf maken is reuze leuk maar hé ook wij kopen en eten toch regelmatig de gedroogde versie uit de supermarkt.

Ook vandaag met de risotto hebben we een nieuwe manier ontdekt. Tijdens onze samenwerking met @keukenspecialisten en @miele ging er een wereld voor ons open. We mochten namelijk een aantal heerlijke gerechten koken in een waanzinnige mooie keuken met de nieuwste Miele keuken apparatuur, en in januari gaan we gezellig terug voor een nieuwe lading recepten!

Onze ontdekking van de dag was toch wel de stoomoven. José heeft weliswaar een stoomoven thuis maar helaas nog nooit zich helemaal goed verdiept in de talloze mogelijkheden. Hoe fijn dat de chef van @Miele ons de allernieuwste snufjes laat zien. Wist je dat het mogelijk is om een Miele chef aan huis te laten komen die voor 6 personen een volledig drie gangen menu voor je kookt? Dit kost 625 euro.

Wat zijn de voordelen van een stoomoven?

Wij kwamen erachter dat een stoomoven een echte alleskunner is.  De oven heeft een ‘koken menu’. Deze functie zorgt ervoor dat alles tegelijkertijd klaar is. Je geeft zelf aan welke producten je gaat stomen, en hoe gaar je ze wilt. Daarna wordt de volgorde, tijd en temperatuur automatisch bepaald.

De risotto was perfect gegaard  in de bouillon, hoe makkelijk is dit. De oven gaf een seintje dat de asperges erin mochten net als de eieren. Ja je hoort het goed gestoomde eieren!

Niet alleen stoomt de oven maar laat ook je deeg rijzen, ontdooit en kun je sous-vide koken. Wil je taart bakken dan heb je programma’s zoals intensief bakken, taart/cake special, hetelucht plus. Zo een 18 programma’s totaal! Leuke extra’s functies zijn babyflessen desinfecteren, blanceren, inmaken, verwarmen van gasten doekjes etc. etc.

Wij zijn tot de conclusie gekomen, dat een stoomoven een geweldige aanvulling is die niet mag ontbreken in de keuken van vandaag.

Ga jij ook aan de slag met deze truffel risotto met gegrilde asperges?

 

Steps

1
Done
20 minuten

Risotto

Snijd de sjalot fijn.
Doe een klontje boter in de pan en fruit deze glazig aan.
Voeg de risotto toe en bak dit aan zodat de rijstkorrels een beetje doorzichtig worden (2 minuten)
Blus het af met witte wijn.
Voeg de bouillon toe.
De schaal mag in de stoomoven (100 c. stoom
Wij gebruiken vandaag de combi stoomoven DGC 7845. De stoom verdeelt zich gelijkmatig en snel daardoor geniet je van optimale bereiding.

2
Done
5 minuten

Asperges

Terwijl de risotto in de stoomoven staat laat je de asperges 2 minuten meestomen. Gebruik je asperge tips dan kun je deze direct gaan grillen. ( snijd de helft van de asperge aan kleine stukjes en roer deze als laatste door de risotto.

Deze grill je af op de grillplaat ( GGRP grillplaat) een perfecte manier om te grillen zonder olie. De grillplaat staat op de fijne inductie kookplaat met werkblad afzuiging. (KM 7564 FL)

3
Done
5 minuten

Eitjes

Neem 4 henneneitjes. Deze mogen op 5 minuten in de stoomoven mee stomen.

4
Done

Serveren

Na 17 minuten mag de risotto uit de oven. De rijst mag nog een beetje vochtig en romig zijn. Eventueel wat extra bouillon toevoegen.
Roer er een klontje boter en de geraspte Parmezaanse kaas door.
Schep er wat truffel tapende door. Wat extra er overheen.
Serveer er de asperges bij en de eitjes gepeld en gehalveerd. Je kunt dit alles in een grote schaal serveren, maar ook in een kookring scheppen voor extra feestelijke uitstraling.

5
Done

Reinigen van de oven

De roestvrijstalen ovenruimte heeft een Perfect Clean -coating. Hiermee zorgt je oven er zelf voor dat deze er weer helemaal schoon uit ziet voor de volgende keer. Super makkelijk schoonmaken dus!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Cranberry Aperol Spritz
previous
Cranberry Aperol Spritz
lasagne muffins
next
Lasagne muffins
Cranberry Aperol Spritz
previous
Cranberry Aperol Spritz
lasagne muffins
next
Lasagne muffins

Add Your Comment