Ingredients
-
Risotto
-
300 gram Risotto rijst
-
900 ml groenten bouillon
-
1 Sjalot
-
2 klontjes Roomboter
-
40 ml Witte wijn
-
50 gram Parmezaanse kaas
-
3 eetlepel Truffel of olijven tapanade
-
Extra
-
Klein bosje Groene aspergesasperge tips kan ook
-
4 Kleine eieren
Directions
Truffel risotto met gegrilde asperges!
Vandaag de beurt aan Risotto! En nee hoor geen eindeloos geroer in het pannetje gewoon lekker stomen in de stoomoven van Miele en in de tussentijd een borrel drinken met je gasten.
Op deze manier serveren wij deze prachtige risotto op oudejaarsavond. Jij ook?
Of de Queens op een traditionele manier Italiaanse gerechten bereiden? Tja we weten niet beter. Dat betekent dan vaak dat je wel iets langer met een lekker gerecht bezig bent. Pasta zelf maken is reuze leuk maar hé ook wij kopen en eten toch regelmatig de gedroogde versie uit de supermarkt.
Ook vandaag met de risotto hebben we een nieuwe manier ontdekt. Tijdens onze samenwerking met @keukenspecialisten en @miele ging er een wereld voor ons open. We mochten namelijk een aantal heerlijke gerechten koken in een waanzinnige mooie keuken met de nieuwste Miele keuken apparatuur, en in januari gaan we gezellig terug voor een nieuwe lading recepten!
Onze ontdekking van de dag was toch wel de stoomoven. José heeft weliswaar een stoomoven thuis maar helaas nog nooit zich helemaal goed verdiept in de talloze mogelijkheden. Hoe fijn dat de chef van @Miele ons de allernieuwste snufjes laat zien. Wist je dat het mogelijk is om een Miele chef aan huis te laten komen die voor 6 personen een volledig drie gangen menu voor je kookt? Dit kost 625 euro.
Wat zijn de voordelen van een stoomoven?
Wij kwamen erachter dat een stoomoven een echte alleskunner is. De oven heeft een ‘koken menu’. Deze functie zorgt ervoor dat alles tegelijkertijd klaar is. Je geeft zelf aan welke producten je gaat stomen, en hoe gaar je ze wilt. Daarna wordt de volgorde, tijd en temperatuur automatisch bepaald.
De risotto was perfect gegaard in de bouillon, hoe makkelijk is dit. De oven gaf een seintje dat de asperges erin mochten net als de eieren. Ja je hoort het goed gestoomde eieren!
Niet alleen stoomt de oven maar laat ook je deeg rijzen, ontdooit en kun je sous-vide koken. Wil je taart bakken dan heb je programma’s zoals intensief bakken, taart/cake special, hetelucht plus. Zo een 18 programma’s totaal! Leuke extra’s functies zijn babyflessen desinfecteren, blanceren, inmaken, verwarmen van gasten doekjes etc. etc.
Wij zijn tot de conclusie gekomen, dat een stoomoven een geweldige aanvulling is die niet mag ontbreken in de keuken van vandaag.
Ga jij ook aan de slag met deze truffel risotto met gegrilde asperges?
Steps
1
Done
20 minuten
|
RisottoSnijd de sjalot fijn. |
2
Done
5 minuten
|
AspergesTerwijl de risotto in de stoomoven staat laat je de asperges 2 minuten meestomen. Gebruik je asperge tips dan kun je deze direct gaan grillen. ( snijd de helft van de asperge aan kleine stukjes en roer deze als laatste door de risotto. Deze grill je af op de grillplaat ( GGRP grillplaat) een perfecte manier om te grillen zonder olie. De grillplaat staat op de fijne inductie kookplaat met werkblad afzuiging. (KM 7564 FL) |
3
Done
5 minuten
|
EitjesNeem 4 henneneitjes. Deze mogen op 5 minuten in de stoomoven mee stomen. |
4
Done
|
ServerenNa 17 minuten mag de risotto uit de oven. De rijst mag nog een beetje vochtig en romig zijn. Eventueel wat extra bouillon toevoegen. |
5
Done
|
Reinigen van de ovenDe roestvrijstalen ovenruimte heeft een Perfect Clean -coating. Hiermee zorgt je oven er zelf voor dat deze er weer helemaal schoon uit ziet voor de volgende keer. Super makkelijk schoonmaken dus! |