0 0
Wrap Griekse gehaktballetjes en tzatziki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Gehakt valletjes
300 gram Rundergehakt
50 gram Feta
10 takjes Platte peterselie
1 eieren
Klein bakje Paneermeel
Naar smaak zout en peper
100 ml Zonnebloem olie
Extra
1 Krop sla
1 komkommer
10 Radijs
Tzatziki
300 gram Griekse yoghurt
1/2 komkommer
10 takjes Platte peterselie
1 teen geperst knoflook
1 eetlepel Citroensap
Naar smaak zout en peper

Wrap Griekse gehaktballetjes en tzatziki

Geen Italiaanse maar Griekse gehaktballetjes

Cuisine:

Ingredients

  • Gehakt valletjes

  • Extra

  • Tzatziki

Directions

Share

Wrap Griekse gehaktballetjes en tzatziki!

Jo is naast Athene nog nooit op de Griekse eilanden geweest. Het wordt echt een keer tijd want wij zijn dol op het Griekse eten. Sinds kort zijn we verslaafd aan wrap Griekse gehaktballetjes en tzatziki. Geen idee of ze deze precies zo in Griekenland eten maar onze versie smaakt geweldig. We hebben onze favoriete Italiaanse gehaktballetjes even aangepast. In plaats van parmezaanse kaas doen we er feta kaas in.  Vervolgens laten we de tomatenpuree achterwege. Een extra teentje knoflook en verder laten we het zoals het is. Lekker gekruid met zout en peper en platte peterselie.

Wat deze gehaktballetjes helemaal waanzinnig maakt is onze tzatziki  saus. Een heerlijke gezonde yoghurtsaus met knoflook, uitgeperste komkommer, vleugje citroen en peterselie. Om er een extra gezond gerechtje van te maken hebben  we ze in een slablaadje gevouwen. Smullen maar!

Pita brood.

Wil je toch wat koolhydraten bij de maaltijd

Het is ook heerlijk om deze balletjes in een pita broodje te stoppen. Samen met een blaadje sla, komkommer slierten en radijs. Vergeet natuurlijk niet die klodder tzatziki.  Wanneer we een andere keuken induiken wordt onze Mario altijd een beetje zenuwachtig. Het eten van deze sla wrap was dan ook wel een hele uitdaging want je moet het slablaadje dan ook goed vasthouden.  De kans is groot dat er bij de eerste hap een gehaktbal uitrolt. Liever deze gehaktballetjes bij de borrel? Een top idee!

Nog meer gehaktballetjes.

Ga je liever voor een ander balletje, probeer dan zeker onze Italiaanse gehaktballetjes. Deze hebben we ook in een Broodje Italiaanse gehaktballetjes en Gehaktballetjes in tomatensaus. Deze balletjes kun je heerlijk in een Italiaanse bol serveren. Perfect Lunch gerecht wanneer je veel mensen aan tafel krijgt. Ga maar snel aan de slag met deze heerlijke gerechten. Leuk wanneer je ons een foto stuurt!

Steps

1
Done

tzatziki

Schil een halve komkommer en verwijder de zaadlijsten.
Rasp de komkommer fijn.
Wikkel dit in een theedoek en knijp al het vocht eruit. Pers één teen knoflook.
Meng al dit samen met een eetlepel citroensap en zout en peper naar smaak.
Laat ruim een uurtje samen intrekken in de koelkast.

2
Done

Gehakt balletjes

Neem rundergehakt en doe dit in een schaal samen met een ei, fijn gesneden platte peterselie, zout en peper naar smaak, verkruimelde feta en paneermeel.
Draai hier kleine gehaktballetjes van.
Bak deze 10 minuten aan in zonnebloem olie.
Leg ze na het bakken op een stukje keukenpapier.

3
Done

Komkommer radijs

Snijd dunne sliertjes komkommer met een sliertjes snijder.
Heb je dit niet snijd dan dunne langwerpige stukjes komkommer of dunne schijfjes komkommer.
Snijd de radijs in dunne plakjes.

4
Done

Serveren

Neem twee gewassen stukjes sla en leg deze op elkaar.
Vul de rap met een paar gehaktballetjes de kom, en radijs. Serveer met een klodder tzatziki en eventueel wat gekruimelde feta.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pasta met romige paprikasaus
previous
Pasta met romige paprikasaus
Charlotte Tiramisu
next
Charlotte Tiramisu met aardbeien
pasta met romige paprikasaus
previous
Pasta met romige paprikasaus
Charlotte Tiramisu
next
Charlotte Tiramisu met aardbeien

Add Your Comment