Ingredients
-
Gehakt valletjes
-
300 gram Rundergehakt
-
50 gram feta
-
10 takjes Platte peterselie
-
1 eieren
-
Klein bakje paneermeel
-
Naar smaak zout en peper
-
100 ml zonnebloemolie
-
Extra
-
1 Krop sla
-
1 komkommer
-
10 Radijs
-
Tzatziki
-
300 gram Griekse yoghurt
-
1/2 komkommer
-
10 takjes Platte peterselie
-
1 teen geperst knoflook
-
1 eetlepel citroensap
-
Naar smaak zout en peper
Directions
Wrap Griekse gehaktballetjes en tzatziki!
Jo is naast Athene nog nooit op de Griekse eilanden geweest. Het wordt echt een keer tijd want wij zijn dol op het Griekse eten. Sinds kort zijn we verslaafd aan wrap Griekse gehaktballetjes en tzatziki. Geen idee of ze deze precies zo in Griekenland eten maar onze versie smaakt geweldig. We hebben onze favoriete Italiaanse gehaktballetjes even aangepast. In plaats van parmezaanse kaas doen we er feta kaas in. Vervolgens laten we de tomatenpuree achterwege. Een extra teentje knoflook en verder laten we het zoals het is. Lekker gekruid met zout en peper en platte peterselie.
Wat deze gehaktballetjes helemaal waanzinnig maakt is onze tzatziki saus. Een heerlijke gezonde yoghurtsaus met knoflook, uitgeperste komkommer, vleugje citroen en peterselie. Om er een extra gezond gerechtje van te maken hebben we ze in een slablaadje gevouwen. Smullen maar!
Pita brood.
Wil je toch wat koolhydraten bij de maaltijd
Het is ook heerlijk om deze balletjes in een pita broodje te stoppen. Samen met een blaadje sla, komkommer slierten en radijs. Vergeet natuurlijk niet die klodder tzatziki. Wanneer we een andere keuken induiken wordt onze Mario altijd een beetje zenuwachtig. Het eten van deze sla wrap was dan ook wel een hele uitdaging want je moet het slablaadje dan ook goed vasthouden. De kans is groot dat er bij de eerste hap een gehaktbal uitrolt. Liever deze gehaktballetjes bij de borrel? Een top idee!
Nog meer gehaktballetjes.
Ga je liever voor een ander balletje, probeer dan zeker onze Italiaanse gehaktballetjes. Deze hebben we ook in een Broodje Italiaanse gehaktballetjes en Gehaktballetjes in tomatensaus. Deze balletjes kun je heerlijk in een Italiaanse bol serveren. Perfect Lunch gerecht wanneer je veel mensen aan tafel krijgt. Ga maar snel aan de slag met deze heerlijke gerechten. Leuk wanneer je ons een foto stuurt!
Steps
1
Done
|
tzatzikiSchil een halve komkommer en verwijder de zaadlijsten. |
2
Done
|
Gehakt balletjesNeem rundergehakt en doe dit in een schaal samen met een ei, fijn gesneden platte peterselie, zout en peper naar smaak, verkruimelde feta en paneermeel. |
3
Done
|
Komkommer radijsSnijd dunne sliertjes komkommer met een sliertjes snijder. |
4
Done
|
ServerenNeem twee gewassen stukjes sla en leg deze op elkaar. |