Ingredients
-
250 gr Zelfrijzend bakmeel
-
100 gr Donkere basterd suiker
-
100 gr BoterKoud en in stukjes
-
+- 30 ml Amandel melkAls het iets te droog is kun je iets meer doen
-
Een snuf Zout
-
1,5 el Koek en speculaaskruiden
-
250 gr Amandel spijs1 pakje van Dokter Oetker
-
1 eieren
-
een handje Amandel schaafsel
Directions
Gevulde speculaas!
Een stuk gevulde speculaas kan niet ontbreken tijdens de Sinterklaas periode! Ik (Mariëlla) heb dit al zo vaak gemaakt want het is lekker, makkelijk en je maakt er iedereen blij mee!
Zo heb ik het al een aantal keer meegenomen naar mijn werk om uit te delen of bij vrienden. Altijd blije gezichtjes!
Vandaag is de Sint weer in het land gekomen en dus is het weer tijd om dit lekkernijtje te serveren. Wil jij dit vandaag of morgen ook maken? Dat kan! Begin nu en je hebt over een uurtje deze heerlijke speculaas op tafel staan!
SINTERKLAAS EDITIE
Voor de sinterklaas periode heeft Mariëlla nog veel meer lekkers bedacht. Een geweldig Sinterklaas browniez De brownie is namelijk gebakken op een krokante bodem van kruidnoten! Daarnaast zitten er ook nog chocolade kruidnootjes in stukjes door het beslag, en een beetje over de bovenkant van de brownie. Voor de brownie zelf heb ik ons recept voor ‘de lekkerste sticky brownie’ gebruikt. Zorg dus dat je ook dit recept altijd bij de hand hebt . Heb je liever een versie met wat witte chocolade er tussen? Maak dan het recept voor Brownie met witte chocolade stukjes
Ga jij deze lekkere Sinterklaas brownie nog bakken voor pakjesavond? Succes gegarandeerd voor jong en oud! Wil je iets anders voor Sinterklaas bakken? Neem dan eens een kijkje bij deze leuke en heerlijke kruidnoten speculoos cheesecake.
Zoek je nog een leuk Sinterklaas toetje? Maak dan deze kruidnoten panna cotta. Tja deze hoort erook gewoon bij.
Steps
1
Done
5 minuten
|
Deeg makenVoeg de zelfrijzend bakmeel, suiker, zout, en koek kruiden samen in een kom en mix. Verwarm de oven voor op 180 graden. |
2
Done
3 minuten
|
Deeg uitrollenRol het deeg uit tot je een mooie lap hebt van ongeveer 1 centimeter dik. |
3
Done
3 minuten
|
AmandelspijsBreek het eitje en kluts deze met een vork. Giet de helft van het ei bij de amandelspijs en kneed met je handen tot het allemaal mooi los komt. |
4
Done
35 minuten
|
OvenPlaats de gevulde speculaas in het midden van de oven en bak dit voor 35 minuten. |