0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gr Pompoen blokjes
3 Wortel
3 stengels Bleekselderij
2 Sjalot
2 cm geraspt Gember
500 ml Kip bouillon
Naar smaak zout en peper
Naar smaak Chili flakes
Gember pompoensoep

Gember pompoensoep

Een snelle en gezonde soep!

Features:
  • Glutenvrij
  • Pittig

Ingredients

Directions

Share

Gember pompoensoep!

Deze gember pompoensoep is een van onze favoriete soepjes. Wij kunnen pompoensoep wel dagelijks eten. Zeker nu de winkel weer vol met de meest waanzinnige pompoenen liggen. Er zijn zoveel soorten pompoenen maar eentje die beetje die we vaak meenemen is de fles pompoen. Deze hoef je namelijk niet te schillen en ook het snijden hiervan is super makkelijk. Mariëlla gaat dan ook vaak voor een warm gevuld bordje soep. Ze eet het dan ook regelmatig als lunch. Je kunt verschillende variaties maken van de klassieke pompoensoep. Zo hebben wij in dit recept gember en wat pit toegevoegd. Super lekker en enorm gezond wat de soep zit boordevol groenten!

Ga jij deze soep ook eten als lunch?

Wanneer je net zo’n liefhebber bent van gember is het misschien wel eens leuk om zelfgemaakte gember shots te maken. En heerlijke boost voor wat extra weerstand nu de herfst is begonnen. Ben jij gek van onze soepjes, dan wil je vast meer proberen. Natuurlijk onze tomatensoep met zoete aardappel. Eentje die elke week of regelmatig een kan eten is de leftover groentensoep. Bloemkoool-kerriesoep is Jo haar favoriet. Kies je liever op de Italiaanse toer dan hebben we een Toscaanse ribollita soep. Vol met heerlijke ingrediënten zoals wortel, bleekselderij, bonen en de Italiaanse cavola nero die je tegenwoordig ook in Nederland vindt. Minestrone soep met pasta schelpjes ziet boordevol vitamines en smaakt heerlijk in de zomer en winter.

 

 

Steps

1
Done
10

Snijden

Hak de sjalotten fijn. Snij ook de pompoen in blokjes en de wortel en bleekselderij in stukjes.

2
Done
5

Fruiten

Fruit de sjalotten aan in een soep pan met wat olijf olie. Voeg ook de andere groenten toe en wat zout, peper en chili flakes. Laat het 5 minuten aan bakken.

3
Done
30

Koken

Voeg de kip bouillon toe en laat de soep sudderen voor 30 minuten op laag vuur.

4
Done
2

Pureren

Pureer de soep daarna met een blender tot dat je een mooie dikke soep hebt.

5
Done
1

Serveren

Serveer met nog wat extra chili flakes en wat brood.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Bloedsinaasappel cake
previous
Bloedsinaasappel cake
Biet risotto met geitenkaas
next
Risotto met biet en geitenkaas
Bloedsinaasappel cake
previous
Bloedsinaasappel cake
Biet risotto met geitenkaas
next
Risotto met biet en geitenkaas

Add Your Comment