0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Citroen
2 Eieren
1 Ei dooier
200 gr Fijne kristalsuiker
130 gr Roomboter

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zelfgemaakte lemon curd

Zelfgemaakte lemon curd

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Onmisbaar in je keuken dit gele goud!

  • 35 min
  • Serves 1
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Er zijn van die receptjes die je  je hele leven blijft maken. Deze zelfgemaakte lemon curd is daar één van. Het maken van lemon curd is heel bijzonder vinden wij, het zoet van je suiker en het zuur  van de citroen, maakt dit tot een goddelijk product.

Wanneer je na het vele roeren dit potje vult word je helemaal blij, tenminste wij dan🤣

Wij gebruiken deze lemon curd voor bij de scones, maar ook bij vele taarten en toetjes, een onmisbaar product in je koelkast!🍋

 

Steps

1
Done
3 min

Citroenen

Rasp je 2 citroenen, en pers ze uit.

2
Done

Klop je 2 eieren en eidooier samen met je sap en rasp en suiker in glazen kom.
Warm dit au bain marie, dus opwarmen in grote pan heet water waar je je kleinere kom inzet. Goed roeren tot je suiker gesmolten is.

3
Done

Boter toevoeging

Draai je vuur wat zachter, en voeg telkens 2 blokjes boter toe, als dit gesmolten is weer 2 boter blokjes erbij en dit blijven roeren, totdat al je boter is gesmolten. Blijf roeren zodat je saus langzaam indikt, dit kan zo 10 min duren.

4
Done

Afgieten

Schenk direct je ingedikte saus door een zeef.
Wanneer je dit goed schoon gekookt potje bewaard, kun je je curd vrij lang bewaren.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pistache pesto
previous
Pasta pistache pesto
pizza
next
Basis recept – pizzadeeg
Pistache pesto
previous
Pasta pistache pesto
pizza
next
Basis recept – pizzadeeg

Add Your Comment