Ingredients
-
100 gr Risotto rijst
-
Scheut Olijf olie
-
1blokje groenten bouillon
-
zout en peper
-
10 Asperge tips
-
Handvol Edamame boontjesDiepvries
-
Handvol doperwtenDiepvries
-
1eetlepel Roomboter
-
Handvol Parmezaanse kaas
-
1 Sjalot
-
10 garnalenKnoflook
-
Flinke scheut Witte wijn
Directions
Groene risotto met knoflook garnalen.
Deze groene risotto met knoflook garnalen is zalig. Het past helemaal in ons lijstje van favoriete eten. Onze favoriete kleur is namelijk groen en rood, tenminste wat eten betreft;) Vandaag maken we een heerlijke groene risotto vol met groene groenten. Een smakelijke risotto die zowel vegetarisch als niet vegetarisch kan eten. De keus is aan jou. Ben jij nog zo gek op garnalen als wij? Voeg ze dan zeker toe. Ben je vegetarisch? Dan is deze risotto natuurlijk ook super lekker!
Deze risotto is glutenvrij en vegetarisch. Niemand kan een excuus hebben om niet bij je te komen eten.
Twijfel je nog steeds om een mooie risotto te maken? Kijk eens naar het filmpje op Instagram-insta tv. Hier geven we een demonstratie van paddenstoelen risotto. Met ons basis recept voor risotto kun je alle kanten uit. Een goed basis voor alle risotto’s inclusief goede foto’s. Je zult er achter komen dat het helemaal niet zo moeilijk is. Typ gewoon eens risotto in op de website dan zullen er 20 oppoppen.
Wil je aan de slag hier onze favorietjes. Saffraan risotto met courgette bloemen, risotto met gegrilde groenten en garnalen, risotto con funghi e gorgonzola – paddenstoelen risotto, risotto met tomaat op 3 manieren, citroen risotto met tijgergarnalen.
Typish Italiaans.
In Italië wordt al eeuwenlang risotto rijst verbouwd. Het verhaal gaat dat de Arabieren de rijst introduceren de in Italië. Zij ontdekte namelijk dat op de po vlakte de ideale omstandigheden voor rijstteelt aanwezig waren. Op warme plekken in het water groeit reis namelijk het beste en ten noorden van de rivier po zijn deze plekken zeker aanwezig. Dit is momenteel het kloppend hart van de Italiaanse rijst productie. Bekende merken zijn Arborio en Carnaroli. Wij hebben niet echt een voorkeur en soms verschilt het ook welk merk je gebruikt. Mariella koopt ook vaak de basis excellente risotto van de Appie en is heel tevreden daarmee.
Steps
1
Done
3 min
|
Sjalotje fijn snijden |
2
Done
2 min
|
Bouillon |
3
Done
18 min
|
Risotto maken |
4
Done
|
Afronden |