Ingredients
-
1 Flespompoen
-
1 bol burrata
-
3 eetlepel Pompoen pitjes
-
50 gram rucola
-
Paar takjes verse tijm
-
Naar smaak zout en peper
-
Flinke scheut Olijfolie
Directions
Pompoen carpaccio met burrata.
De meeste volgers weten dat wij een liefdes verhouding hebben met burrata. Deze prachtige bollen fleuren elk gerecht op en met zijn romige stracciatella gewoon om te smullen. Carpaccio’s zijn zowieso een prachtig gerechten op tafel. Wij serveren het regelmatig aan onze gasten. Dit waanzinnige exemplaar is klaar voor de herfst. Zoals jullie gemerkt hebben is de pompoen niet uit onze keuken te slaan, en wannneer dit ook je lieveling is dan ga je direct aan de slag. We hebben dunne slices gesneden, mooie verse tijm en olijfolie erover. De oven doet het meeste werk. Voor jou de taak deze schitterende knaloranje geroosterde plakjes op je mooiste bordje te schikken, wat rucola erover, de burrata in het midden afgetopt met pompoen pitten. Geloof ons, less is more!
Deze gaat zeker met kerst op tafel! Sla jij hem ook snel op?
Is pompoen niet je favoriete veggie, dan hebben we natuurlijk een prima alternatief. Een heerlijke burrata salade met aardbeien en kiwibes. De carpaccio van komkommer of de courgette carpaccio met citroenpesto en burrata. Natuurlijk hebben we ook een recept met carpaccio op twee manieren. Dit is er één met pesto, pistache en rosbief.
VERSCHILLENDE POMPOENEN
Wij gebruiken zelf vaak de fles pompoen, deze is namelijk makkelijk te schillen met een dunschiller. Sommige koken voor de soep zelfs de schil mee. Bij de hardere versies zijn wij altijd bang dat we na het snijden een vinger missen. De pompoen is familie van de courgette en komkommer. Niet alle pompoenen kun je eten. Heel veel van de prachtige exemplaren zijn voor de sier. Twijfel je nog dan kun je ervan uit gaan wanneer er pitjes in zitten deze eetbaar zijn. Ook zijn de sier pompoenen niet te eten.
Naast dat de pompoen erg lekker is , is het ook nog super gezond. Lekker vezelrijk dat vinden de darmen erg fijn. Heel veel vitamine A en C. Ijzer, magnesium, zink en beta caroteen. Klinkt goed toch:)
Steps
1
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180 graden |
2
Done
10 minuten
|
PompoenSchil de pompoen, verwijder de pitjes en snijd in dunne plakken met een scherp mes. |
3
Done
25 minuten
|
OvenDoe de bakplaten in de oven voor 25 minuten |
4
Done
|
ServerenLeg de plakjes op een mooi bord. Daarop wat rucola. |