Ingredients
-
1 Rol bladerdeeg
-
Bakje 250 gram ricotta kaas
-
200 gram spinazie
-
1 Sjalot
-
1 teen knoflook
-
Halve theelepel rode peper
-
Naar smaak zout en peper
-
Half koffiekopje doperwten
-
15 stuks Asperge tips
-
50 gram Geitenkaas
-
1 eieren
Directions
Gevuld bladerdeeg met groene groenten.
Als Italianen iets lekker kunnen dan is het het maken van lekkere snelle hapjes. De sfoglia ripiena is daar één van en daarom hebben we al verschillende versies gemaakt. Sfoglia komt van pasta sfoglia dit is bladerdeeg. Ripiena betekent gevuld. Gevuld bladerdeeg met groene groenten is een perfecte lunch, maar als borrel hapje of voorgerecht verras je ook iedereen. Inmiddels kennen we onze volgers al een beetje, en we merken dat er snelle bladerdeeg gerechten in de smaak vallen. Nu met de handige toevoeging van de filmpjes Reels genoemd zijn we ook makkelijker te vinden op Instagram. Het leuke van dit makkelijke recept is dat je deze sfoglia ripiene, waarbij je zelf al je favoriete smaken kunt gebruiken. Vandaag wilde we lekkere groene groenten. Bladerdeeg heeft natuurlijk wel wat calorieën dus geeft de groene veggies een soort van balans haha. Deze rol bladerdeeg is gevuld met een ricotta spinazie vulling, aspergetips en doperwtjes. Een beetje kaas mag niet ontbreken dus de geitenkaas maakte dit helemaal af.
We hebben er natuurlijk weer een filmpje bij gemaakt om het makkelijk te maken. De laagjes hoeven niet perfect gevouwen te worden want wanneer het uit de oven komt mag het er wel een beetje rustiek uitzien.
Ken je onze gnudi vulling. Hier maken we bijvoorbeeld 3 x gnudi met spinazie en ricotta. Dit is een vulling gemaakt van ricotta gemengd met wat aangebakken spinazie met knoflook en een pepertje. Wij gebruiken dit in meerdere recepten als vulling voor verschillende pasta’s. Een favoriet is lasagne vellen met gnudi vulling en aubergine.
Sfoglia ripiena – gevuld bladerdeeg met proscuitto, pesto, tomaat en kaas smaakt ook zalig. Of de vegetarische sfoglia ripiena / gevuld bladerdeeg met rode biet, peer, hazelnoot en geitenkaas ?
Steps
1
Done
6 minuten
|
Sjalot knoflook spinazieBak de fijngesneden sjalot en knoflook in olijfolie zachtjes aan. |
2
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200 graden. |
3
Done
5 minuten
|
BladerdeegHaal nu pas de bladerdeeg uit de koelkast, koud bladerdeeg werkt makkelijker. |
4
Done
3 minuten
|
VullenSmeer het ricottamengsel uit over het midden gedeelte. |
5
Done
2 minuten
|
Dicht vouwenVouw de lange plakjes over de vulling en sluit de zijkanten door dicht te vouwen. |
6
Done
1 minuut
|
EiSmeer de buiten kant in met geklutst ei. |
7
Done
|
OvenZet het op een bakblik zo’n 40 minuten in de oven. |