Ingredients
-
2 courgette
-
250 gram Cherry tomaten
-
1 bol Mozzarella
-
1 teentje knoflook
-
50 gram geraspte parmezaanse kaas
-
5 eetlepel Paneermeel
-
1 theelepel Oregano
-
Naar smaak zout en peper
-
Scheut Olijfolie
-
10 blaadjes verse basilicumOf gedroogde
Directions
Gevulde courgette!
Het is weer tijd voor een gevulde courgette! Er zullen waarschijnlijk nog wel recepten hiermee verschijnen want de moestuin staat er vol mee. Met de heerlijke en niet al te grote verse courgette kun je alle kanten mee op. Hier een filmpje!
Tijdens de vakantie op Sicilië zocht ik naar een lekker makkelijk gerechtje. Iets wat smaakt wanneer het warm is en niet al te ingewikkeld is. Het is deze gevulde courgette geworden. Met een vulling van tomaatjes, mozzarella en een schepje oregano. De courgette is geroosterd in de oven met nog wat extra Parmezaanse kaas en paneermeel erover. Met 10 minuten stonden ze in de oven en in no time heb je een heerlijk vegetarische schaal vol. Nu het lekker weer is als past deze ook prima bij de barbecue.
Courgette
Wist je dat de courgette ook heel gezond is. Ze zijn niet alleen calorie-arm maar zitten ook boordevol met gezonde stofjes. Zoals vitamine C, foliumzuur en calcium kalium en magnesium. Ze behoren tot de familie van de komkommer, net als de pompoen, augurk en meloen. Je kunt ze lekker bakken of koken maar rauw smaakt het ook prima. Probeer eens onze Courgette carpaccio met citroenpesto en burrata.
Onze laatste courgette topper zijn de Courgette pakketjes met feta. Een heerlijk heerlijke ovenschaal waarbij je de courgette schaaft, gevuld feta en pesto. Samen met een tomatensaus en mozzarella on top. Smullen maar. De Courgette alla Parmigiana is ook waanzinnig!
Heb je net zoals wij heel veel courgette in de tuin dan is het fijn om Courgette en komkommer in het zuur te maken. Een perfecte manier om ze in te maken en je hebt voor langere tijd een heerlijk bijgerechtje. Voor nog meer recepten toets courgette in de zoekbalk van onze website en je zult verrast worden.
Steps
1
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenOven voorverwarmen op 200 graden |
2
Done
|
CourgetteWas de courgette en snijd deze doormidden. Schraap met een lepel de zaden er uit. |
3
Done
2 minuten
|
TomatenSnijd de tomaatjes in vieren en laat deze even uitlekken. |
4
Done
1 minuut
|
MozzarellaSnijd een bol mozzarella in kleine blokjes en meng deze met de tomaatjes. Voeg hierbij een theelepel oregano toe, zout en peper. Pers een half teentje knoflook. |
5
Done
2 minuten
|
VullenSchep de vulling in de courgette schuitjes. Strooi er wat wanneer paneermeel over en geraspte Parmezaanse kaas. |
6
Done
40 minuten
|
OvenSmeer een heel klein laagje olijfolie op de bodem van de ovenschaal. Leg je de gevulde courgette in. |