Ingredients
-
3 Espresso
-
4 ijsklontjes
-
2 eetlepel Suiker siroop
Directions
Shakerato!
Toen wij voor het eerst de shakerato zagen hadden we nog werkelijk nooit van die naam gehoord. We hadden Pauline van @danoi_pasqualino_pauline al regelmatig zien genieten van dit ijskoude drankje. Tja dan worden wij gewoon nieuwsgierig.
Tijdens onze vakantie in Italië waren we een dagje naar Capri. Na een heerlijk etentje besloten we een shakerato te bestellen. Mario had geen idee, maar ik was er wel al achter dat het iets met koffie was. Het blijkt een verrukkelijke ijskoffie te zijn en heel populair in Italië. Jij weet dus vanaf nu wat je moet bestellen in Italië! Kijk maar snel naar dit filmpje!
Omdat het in Nederland ook lekker aan de warme kant is konden we het niet laten om deze shakerato thuis te maken. Het is ontzettend simpel en het enige wat je nodig hebt zijn ijsklontjes, espresso koffie en een koffiesiroop. Laat ik toch ook nog een koffie siroop in de kast staan, dat was wel een vreugde dansje waard.
Tijdens het zoeken naar het recept op Pinterest zag ik dat de meeste dit in een cocktailshaker doen. De naam zegt het al shakerato. Alles in de cocktailshaker en lekker aan de shake. Ik was vergeten dat er een losdopje op deze beker zat dus na één Shake zat de keuken onder. Van deze momentjes kan ik echt chagrijnig worden maar tegelijkertijd moest ik ook wel weer lachen. Ik besloot de koffie met siroop en ijsklontjes in mijn mixer te gooien. Op deze manier crush je het ijs waanzinnig goed en door de toegevoegde siroop krijg je de geweldige schuimlaag er bovenop. Het enige wat je dan doet is in een mooi cocktail glas schenken met daarboven op drie koffie boontjes.
Zin in een ander lekker drankje met koffie probeer een de Espresso martini en onze beroemde Ijskoffie met vanille ijs Tiramisu affogato. Crema al caffè
Steps
1
Done
|
EspressoZet 2 kopjes koffie. |
2
Done
|
TipsHeb je geen suikersiroop dan kun je 100 ml water met 100gram suiker inkoken. Afkoelen en in een potje/flesje doen. Je houdt dan een siroop over. |