Ingredients
-
Bodem
-
300 gram Bloem
-
175 gram Boter
-
1 Ei geel
-
40 gram Poedersuiker
-
2 el Koud water
-
Banketbakkersroom
-
1 x Banketbakkersroom recept
-
Overig
-
300 gram aardbeien
-
Naar smaak Poedersuiker
-
Decoratie verse munt
Directions
Een aardbeientaart met banketbakkersroom!
Ik (Mariëlla) ben van de taartjes. Ik eet ze allemaal, chocoladetaart, citroentaart, you name it. Vroeger was dit iets anders.. Ik zie tegenwoordig bij kleine kinderen allemaal mooie verjaardagtaarten van bepaalde thema’s. Prinsessentaarten of jungeltaarten bijvoorbeeld. Geen idee of dit vroeger ook al zo populair was maar het antwoord op de vraag ‘Wat voor taart wil je op je verjaardag? Mariëlla wilde eigenlijk ieder jaar hetzelfde. Namelijk een aardbeientaart!
Wanneer ik terug kijk naar foto’s van mijn verjaardagen als kind, zie ik ook vaak wat aardbeien op de taarten liggen. Ik denk dat ik vast niet het enige kind was die gek was op aardbeien. Deze zoete rode vruchtjes zijn natuurlijk geliefd bij iedereen, kind of niet!
Tegenwoordig kun je mij nog steeds blij maken met taartjes vol met aardbeien, denk aan die heerlijke aardbeien schelpen of de aardbeienslof. Waar ik nu ook aan denk is dat ik het heerlijk vond om aardbeien te eten op een beschuitje met een klein beetje suiker. Niet heel gezond, die suiker erop, maar José was er niet zo moeilijk in. Dit recept van aardbeientaart met banketbakkersroom had ik nog nooit gemaakt, wat eigenlijk zonde is. Alle losse onderdelen stonden namelijk al op onze site. De bodem gebruik ik voor meerdere taarten, en ook banketbakkersroom is een klassieker. Voeg dit samen met de lekkere aardbeitjes en je hebt een topper van een taartje!
Ook is het niet ingewikkeld te maken en ik weet zeker dat iedereen in huis hier van gaat smullen. Bij mij tenmiste wel, ik maakte mijn vriend hier enorm blij mee, en dat terwijl hij niet zo van de taartjes is, echt het tegenovergestelde van mij 😉
Liever een ander lekker taartje met aardbeien. Aardbeien cheesecake is echt Jo haar lievelings taart. Het is recept is van de Cheesecakefactory!
Steps
1
Done
40 minuten
|
Bodem makenVerwam de oven voor op 180 graden. Maak een mooie bal van het deeg en leg deze in folie in de koelkast voor ongeveer 1 uurtje. |
2
Done
15 minuten
|
Room makenMaak 1 keer het recept voor de banketbakkersroom. Laat dit daarna goed afkoelen. |
3
Done
|
AfmakenSmeer de room op de taartbodem. Snijd de aardbeien in 2e en decoreer ze mooi op de room. |