Ingredients
-
3 Appel
-
6 plakjes bladerdeeg
-
1 eieren
-
1 theelepel Kaneel
-
1 theelepel Suiker
-
1 eetlepel Amandel schaafselOptioneel
-
3 Kaneelstokje
Directions
Pompoen appeltjes!
Zijn ze niet schattig deze pompoen appeltjes? Helemaal perfect nu we in de pompoenfase zijn en Halloween voor de deur staat. Deze heeft natuurlijk geen pompoen smaakje maar past wel echt bij de herfst. Een makkelijk receptje van een paar appels en bladerdeeg. Het is wel handig om even het recept door te lezen voor de tips en tricks. Leuk om thuis te maken en nog lekkerder om op te eten! Kijk snel naar het filmpje wat we hiervan hebben gemaakt zodat je precies weet wat je moet doen.
Oké even voor de beeldvorming. Jo wilde een soort appelflapjes maken met een bladerdeegje er omheen gewikkeld. Het leermoment van vandaag was dat je niet gelijk al het bladerdeeg uit de vriezer moet halen. Het werkt het beste wanneer het bladerdeeg tegen het ontdooien aan is. Daarna wordt het veel te zacht en gaat het faliekant mis. Vervolgens moet de opening van het appel schijfje vrij groot zijn. Om een lang reepje bladerdeeg er doorheen te laten glijden was echter geen succes.
Uiteindelijk heb ik de bladerdeeg reepjes gehalveerd en erboven opgeplakt. Daarna omgedraaid en in het gaatje gepropt. Oké dat zag er wel goed uit. Nu maar hopen of ze een beetje leuk de oven uitkomen.
De verrassing was groot want het leken net kleine pompoentjes. Ha ha dit was niet de bedoeling maar eigenlijk nog veel leuker. Een klein stukje van een kaneelstokje is als steeltje aangebracht. Zo zie je maar ga gewoon aan de slag en wie weet komt er iets leuks uit!
Ben jij ook zo dol op appeltjes en gefreubel met bladerdeeg? Maak dan onze Gevulde appelbollen een keer. Lekker gevuld met spijs en chocola. Appel plaattaart met amandelspijs, Snelle Italiaanse apfelstrudel. Typ eens appel in bij het vergrootglas en je vind nog veel meer lekkers met dit fruit.
Steps
1
Done
|
AppelSchil de appels en verwijder met een appelboor het klokhuis. |
2
Done
|
BladerdeegNeem twee plakjes bladerdeeg uit de vriezer. |
3
Done
|
AppelLeg ongeveer zes reepjes deeg boven op het appelschijfje waarbij je een klein stukje aan de binnenkant vouwt. |
4
Done
10 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor op 180°. |
5
Done
|
EiSmeer de appeltjes met bladerdeeg in met een geklust ei. |
6
Done
|
OvenHet gaat ongeveer een klein half uurtje in de oven. |
7
Done
|
Koelen |
8
Done
|
TipWanneer je vrij grote appels gebruikt dan snijd je het bladerdeeg reepje niet in tweeën. |