Ingredients
-
120 gram havermoutGrof
-
2 eetlepel Amandelmeel
-
1 theelepel Cacaopoeder
-
2 eetlepel agave siroop
-
1 theelepel chiazaad
-
Snufje zout
-
1 espresso
-
60 ml amandelmelk
-
8 eetlepel Griekse yoghurtOf plantaardige kokosyoghurt
-
Topping
-
1 eetlepel Cacaopoeder
-
2 eetlepel gehakte hazelnoten
Directions
Elke dag genieten van verrukkelijke tiramisu, klinkt dat als een droom? Bij ons staat dit heerlijke dessert, gemaakt volgens het allerlekkerste recept dat we kennen, altijd op het menu. De Siciliaanse versie, onze authentieke Tiramisu, met romige mascarpone, zachte room, lange vingers en een vleugje cacaopoeder, is een ware traktatie waar we maar geen genoeg van kunnen krijgen. Maar, met het nieuwe jaar voor de deur en de wens om gezonder te leven, hebben we iets bijzonders bedacht: een supergezonde variant van tiramisu, speciaal voor het ontbijt. Tiramisu oats!
Wat zijn oats?
Laten we het eerst hebben over ‘oats’, oftewel havermout. Misschien ken je het als havermoutpap, maar wij geven de voorkeur aan de heerlijke textuur van gewoon havermout. We gebruiken het regelmatig om onze eigen verrukkelijke zelfgemaakte homemade granola te maken, die dagelijks op ons menu staat.
Een gezonde Tiramisu maken met yoghurt en havermout.
En dan, onze Tiramisu Oats. Een unieke creatie die niet papperig is, maar wel barst van de smaken van tiramisu. We gebruiken havermout en amandelmeel als basis, zoeten het met agavesiroop en voegen cacaopoeder toe, samen met een scheutje amandelmelk en een shot espresso om alles te binden. Tussen de laagjes gaat Griekse yoghurt, maar je kunt ook kiezen voor plantaardige kokosyoghurt, die net iets zoeter is. Na een nachtje in de koelkast sluit je af met een laagje gehakte hazelnoten en cacaopoeder, en dan is de overnight oats klaar om te serveren. Het perfecte begin van een gezonde en heerlijke dag!
Hier een filmpje!
Gezonde ontbijt recepten.
Vind je het lastig om lekkere gezonde ontbijtjes te maken. Wat wij heel graag eten is bijvoorbeeld een yoghurt glaasjes met granola, maar onze ontbijttaartjes smaken ook fantastisch.
Wil je nog meer verassingen op de ontbijttafel kijk eens naar de ontbijttaartje met rode bessen en aardbeien, mango kiwi , bloedsinaasappel en mandarijn, banoffee en vers fruit
Steps
1
Done
|
OatMix de havermout samen met amandelmeel, cacaopoeder, agavesiroop, snufje zout, espresso en amandelmelk. |
2
Done
|
Glaasjes vullenSchep 2 eetlepels in de glaasjes, hierop elk glaasje 2 eetlepels Griekse yoghurt of plantaardige kokosyoghurt. Hierop de rest van de oats. |
3
Done
|
Serveren |