Ingredients
-
Gekarameliseerde ui
-
6 middel uien
-
2 eetlepel roomboter
-
2 eetlepel olijfolie
-
2 eetlepel balsamico crema
-
Aardappelpuree
-
1 kg kruimige aardappelen
-
500 gram spruitjes
-
1 eetlepel zout
-
1 blokje groentenbouillon
-
2 eetlepel roomboter
-
1 eieren
-
Extra
-
500 gram rundergehakt
-
Naar smaak zout en peper
-
100 gram spekjes
-
100 gram geraspte mozzarella
Directions
We bevinden ons nog steeds in winterse sferen, en vaak grijpen we dan naar ovenschotels, boordevol groenten die ons voorzien van de nodige vitamines. Vandaag duiken we in de wereld van spruitjes, die niet alleen mooi en supergezond zijn, maar ook barsten van smaak, vooral de kleintjes. Tijd voor een spruitjes gehakt schotel.
Spruitjes vragen om extra aandacht, en in combinatie met gekarameliseerde ui en gehakt wordt dit een verrukkelijke ovenschotel met spruitjes en gehakt. Voordat de schaal de oven in gaat, bereiden we eerst apart de verschillende lagen.
Gekarameliseerde ui recept.
We beginnen met de gekarameliseerde uien, onmisbaar voor liefhebbers van ui. Hoewel het maken ervan eenvoudig is, kost het wel wat tijd – zo’n 45 minuten. Wij gebruiken een mandoline voor dunne ringetjes, die we zachtjes laten garen in olijfolie, roomboter en balsamico in een hapjespan.
Bereiding van aardappelpuree.
Als tweede stap schillen we kruimige aardappels, die we koken met zout en een bouillonblokje. Terwijl de aardappels koken, stomen we de spruitjes in de stoomoven. Het stomen zorgt ervoor dat de vitamines behouden blijven en de spruitjes meer smaak krijgen. Ons geheim voor perfecte aardappelpuree met spruitjes. We pureren met roomboter en voegen als laatste een eitje toe, wat resulteert in een heerlijk zachte puree.
Bereiding van het gehakt.
Het rundergehakt kruiden we met zout en peper en bakken we in een scheutje olijfolie. Dit gaat snel, terwijl we in een ander pannetje spekjes bakken. Want, laten we eerlijk zijn, wie kan weerstaan aan spekjes en kaas op de stamppot?
Maak laagjes van ui, gehakt, puree met spruitjes, en eindig met spekjes en mozzarella. Even in de oven en geniet van deze heerlijke spruitjes gehakt schotel. Eet smakelijk!
Nog meer recepten met spruitjes.
Geplette aardappel en spruitjes, plaattaart met pesto spruitjes, Probeer eens een lasagne van spruitjes pesto. Of de populaire hartige pompoen spruitjestaart.
Steps
1
Done
45 minuten
|
UienSnijd de uien super dun in ringen. |
2
Done
20 minuten
|
Aardappel spruitjesKook de aardappelen in water met zout en een groentebouillonblokje. Als je geen stoomoven hebt, kun je de spruitjes samen met de aardappelen koken of apart in een pannetje bereiden. Stoom de spruitjes gedurende 20 minuten in de stoomoven. Giet de aardappelen af en pureer ze met roomboter. Voeg als laatste een rauw ei toe en pureer nogmaals. Pureer de spruitjes en meng ze door de puree, of roer ze erdoorheen. |
3
Done
10 minuten
|
GehaktTerwijl de aardappels koken bak je het gehakt aan met zout en peper in klein scheutje olijfolie. |
4
Done
|
SpekjesDol op spekjes erbij? Dan bak je deze even uit. |
5
Done
|
Laagjes |
6
Done
|
OvenVerhit de ovenschotel nog 15 minuten in een oven op 200 °C. Wanneer de kaas gesmolten is kun je het serveren. |