Ingredients
-
3 Rode biet
-
Naar smaak zout en peper
-
Flinke scheut Olijfolie
-
2 Bloed sinaasappel
-
60 gram Veldsla
-
1 bol burrata
-
Dressing
-
30 ml bloedsinaasappel sap
-
20 ml Olijfolie
-
1 theelepel Dyon mosterd
-
Naar smaak zout en peper
Directions
Het is weer tijd voor een gezonde salade. Ontdek zelf de verrukkelijke combinatie van de rode biet salade met sinaasappel en burrata in dit heerlijke gerecht. Door de rode biet te roosteren, krijgen ze een geweldige textuur, terwijl de zoete citrussmaak van de bloedsinaasappels elke hap verfrissend maakt. Wij hebben de rode biet salade met sinaasappel en burrata als lunch gegeten. Ook verrukkelijk als goed gevulde maaltijdsalade met een stukje boerenbrood.
Gezonde salade
Wij zijn helemaal weg van de kleurrijke presentatie op het bord: de aardse tinten van de bieten, het dieprood van de bloedsinaasappels en het romige wit van de burrata maken het een feest voor zowel de smaakpapillen als de ogen. We snappen dat je nu trek krijgt.
Bloedsinaasappel
Nu de Siciliaanse bloedsinaasappels weer te koop zijn kiezen we graag voor dit soort. Juist omdat ze vaak iets lekkerder zijn en de prachtige diversiteit van kleuren is uniek. Zijn ze niet in het seizoen dan koop je de gewone sinaasappel. De bloedsinaasappel komt oorspronkelijk uit Sicilië, Italië, en wordt nu wereldwijd verbouwd in gebieden met een vergelijkbaar klimaat. Sicilië staat bekend om zijn ideale omstandigheden voor de teelt van deze unieke citrusvrucht.
De burrata, met zijn zijdezachte structuur en subtiele smaak, zorgt voor het perfecte contrast. Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook een gezonde verantwoorde lunch. Zoals jullie weten gebruiken we graag de Italiaanse burrata. Onze lievelingskaas verwerken we overal in. We hebben al verrukkelijke vegetarische carpaccio’s online. Een heerlijk voorbeeld is de courgette carpaccio met citroenpesto en burrata en de carpaccio van komkommer.
Wat is precies burrata?
Burrata is een Italiaanse kaas die oorspronkelijk afkomstig is uit Apulië. Het is een zachte kaas gemaakt van mozzarella en room. Het heeft een buitenlaag van mozzarella en een romige vulling, waardoor het een unieke textuur en smaak heeft. Vaak wordt het geserveerd met tomaten, olijfolie en verse basilicum.
Salades met Burrata.
Kijk maar eens naar onze salade burrata bresaola of de tomaten burrata salade. Deze zijn altijd een feest op tafel.
Steps
1
Done
30 minuten
|
Bieten roosterenSchil de ongekookte biet met een dunschiller. |
2
Done
2 minuten
|
SinaasappelVerwijder de schil met een scherp mes. |
3
Done
2 minuten
|
Dressing |
4
Done
|
ServerenLeg de veldsla in een schaal. |