0 0
Rode biet salade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 Rode biet
Naar smaak zout en peper
Flinke scheut Olijfolie
2 Bloed sinaasappel
60 gram Veldsla
1 bol burrata
Dressing
30 ml bloedsinaasappel sap
20 ml Olijfolie
1 theelepel Dyon mosterd
Naar smaak zout en peper

Rode biet salade

Een waanzinnige combinatie!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Dressing

Directions

Share

Het is weer tijd voor een gezonde salade. Ontdek zelf de verrukkelijke combinatie van de rode biet salade met sinaasappel en burrata in dit heerlijke gerecht. Door de rode biet te roosteren, krijgen ze een geweldige textuur, terwijl de zoete citrussmaak van de bloedsinaasappels elke hap verfrissend maakt. Wij hebben de rode biet salade met sinaasappel en burrata als lunch gegeten. Ook verrukkelijk als goed gevulde maaltijdsalade met een stukje boerenbrood.

Gezonde salade

Wij zijn helemaal weg van de kleurrijke presentatie op het bord: de aardse tinten van de bieten, het dieprood van de bloedsinaasappels en het romige wit van de burrata maken het een feest voor zowel de smaakpapillen als de ogen. We snappen dat je nu trek krijgt.

Bloedsinaasappel

Nu de Siciliaanse bloedsinaasappels weer te koop zijn kiezen we graag voor dit soort. Juist omdat ze vaak iets lekkerder zijn en de prachtige diversiteit van kleuren is uniek. Zijn ze niet in het seizoen dan koop je de gewone sinaasappel. De bloedsinaasappel komt oorspronkelijk uit Sicilië, Italië, en wordt nu wereldwijd verbouwd in gebieden met een vergelijkbaar klimaat. Sicilië staat bekend om zijn ideale omstandigheden voor de teelt van deze unieke citrusvrucht.

De burrata, met zijn zijdezachte structuur en subtiele smaak, zorgt voor het perfecte contrast. Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook een gezonde verantwoorde lunch.  Zoals jullie weten gebruiken we graag de Italiaanse burrata. Onze lievelingskaas verwerken we overal in. We hebben al verrukkelijke vegetarische carpaccio’s online. Een heerlijk voorbeeld is de courgette carpaccio met citroenpesto en burrata en de carpaccio van komkommer.

Wat is precies burrata?

Burrata is een Italiaanse kaas die oorspronkelijk afkomstig is uit Apulië. Het is een zachte kaas gemaakt van mozzarella en room. Het heeft een buitenlaag van mozzarella en een romige vulling, waardoor het een unieke textuur en smaak heeft. Vaak wordt het geserveerd met tomaten, olijfolie en verse basilicum.

Salades met Burrata.

Kijk maar eens naar onze salade burrata bresaola of de tomaten burrata salade. Deze zijn altijd een feest op tafel.

Steps

1
Done
30 minuten

Bieten roosteren

Schil de ongekookte biet met een dunschiller.
Snijd deze in partjes.
Doe de biet op een bakblik en schenk er een scheut olijfolie.
Voeg zout en peper toe naar smaak.
Rooster deze 30 minuten in de oven op 180 °C.

2
Done
2 minuten

Sinaasappel

Verwijder de schil met een scherp mes.
Snijd de sinaasappel partjes eruit.
Laat de rest van de sinaasappel even uitlekken in een bakje.

3
Done
2 minuten

Dressing

Gebruik het overgebleven vocht van de sinaasappel.
Meng dit met zout en peper en mosterd. Mix het met een mixertje of in een glazen potje.

4
Done

Serveren

Leg de veldsla in een schaal.
Hierop de geroosterde biet samen met de sinaasappel partjes.
Leg een burrata bol in het midden en schenk de dressing erover.
Heerlijk met een goed stuk geroosterd brood.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
tiramisu oats
previous
Tiramisu oats
chocolade pindakaas wafel
next
Chocolade pindakaas rijstwafel
tiramisu oats
previous
Tiramisu oats
chocolade pindakaas wafel
next
Chocolade pindakaas rijstwafel

Add Your Comment