0 0
Ricotta gehaktballetjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Rundergehakt
1 eetlepel Tomaten puree
1 eieren Klein
10 takjes Platte peterselie
50 gram geraspte parmezaanse kaas
75 gram ricotta kaas
75 gram Panko Of paneermeel
Naar smaak zout en peper Niet te zuinig
Flinke scheut Zonnebloem olie Of olijfolie

Ricotta gehaktballetjes

Hoe lekker met wat ricotta!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Ricotta gehaktballetjes!

Misschien denk je dat dit simpele balletjes zijn. Right! Simpel maar wel even een tikje anders. Met als extraatje wat ricotta erdoor en dat verschil proef je direct. Deze ricotta gehaktballetjes zijn waanzinnig lekker en door de toegevoegde ricotta super zacht van structuur.
Dat wij iets hebben met gehaktballetjes hebben mag duidelijk zijn. Mariëlla en haar broertje Giacomo zullen er zoveel gegeten hebben in hun leven. Los uit het vuistje of lekker met tomatensaus. Onze Italiaanse gehaktballetjes zijn namelijk de lekkerste die je maar kunt bedenken. Zeker weten dat je naast alle kinderen iedereen hier blij mee maakt. Wanneer de kids bij moeder Queen thuiskomen krijgen ze hun lievelings gerechtjes. Helaas komen ze niet elke week want daar wonen ze te ver voor. Tja en als twintiger heb je natuurlijk wel iets anders te doen dan bij je pa en ma zitten.

Gelukkig schuiven ze toch wel eens aan dan staan er vaak frittata of balletjes op het menu! De Italiaanse balletjes worden natuurlijk op Siciliaanse wijze klaar gemaakt. Het recept van Nonna is makkelijk dus snel te maken. Wij nemen altijd rundergehakt waar we vervolgens geraspte parmezaanse kaas bij doen. Fijn gesneden platte peterselie mag niet ontbreken. Genoeg zout en peper, een eetlepel tomatenpuree en een eitje. Met paneermeel meng je dit goed samen waar je tenslotte kleine balletjes van draait. Vandaag met als extra 100 gram ricotta. Isse simpel toch?

Met deze lekkere balletje maken we regelmatig een nieuw gerecht. Gehaktballetjes in tomatensaus is het allerlekkerste. Die kun je serveren als broodje Italiaanse gehaktballetjes. Zeker weten dat je een geslaagde lunch hebt. Voor wanneer je van romige saus bent dan probeer je gehaktballetjes in romige champignonsaus. Wil je een keer kip gehakt proberen? Onze kipgehaktballetjes in Marsala roomsaus smaakt verrukkelijk! De gehaktballetjes van Jonnie Boer is uit de categorie Nederlandse sterren balletjes.

 

Steps

1
Done
5 minuten

Mengen

Doe alle ingrediënten (behalve de zonnebloemolie) in een kom en meng goed.
Draai er mooie balletjes van.
Bij voorkeur een uurtje laten koelen in de koelkast.
Ze worden dan iets steviger.

2
Done
10 minuten

Bakken

Bak de balletjes in een laagje zonnebloemolie of olijfolie.
Schep ze voorzichtig om en bak zo aan alle kanten.
Laat na het bakken even uitlekken op wat keukenpapier.

3
Done

Serveren

Serveer met een laagje tomatensaus. (Link basissaus staat in het verhaal hierboven)
Ook zonder saus smaken ze heerlijk.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
carpaccio bresaola
previous
Carpaccio bresaola
Pistachecake met citroenglazuur
next
Pistachecake met citroenglazuur
carpaccio bresaola
previous
Carpaccio bresaola
Pistachecake met citroenglazuur
next
Pistachecake met citroenglazuur

Add Your Comment