Ingredients
-
500 gram Rundergehakt
-
1 eetlepel Tomaten puree
-
1 eierenKlein
-
10 takjes Platte peterselie
-
50 gram geraspte parmezaanse kaas
-
75 gram ricotta kaas
-
75 gram PankoOf paneermeel
-
Naar smaak zout en peperNiet te zuinig
-
Flinke scheut Zonnebloem olieOf olijfolie
Directions
Ricotta gehaktballetjes!
Misschien denk je dat dit simpele balletjes zijn. Right! Simpel maar wel even een tikje anders. Met als extraatje wat ricotta erdoor en dat verschil proef je direct. Deze ricotta gehaktballetjes zijn waanzinnig lekker en door de toegevoegde ricotta super zacht van structuur.
Dat wij iets hebben met gehaktballetjes hebben mag duidelijk zijn. Mariëlla en haar broertje Giacomo zullen er zoveel gegeten hebben in hun leven. Los uit het vuistje of lekker met tomatensaus. Onze Italiaanse gehaktballetjes zijn namelijk de lekkerste die je maar kunt bedenken. Zeker weten dat je naast alle kinderen iedereen hier blij mee maakt. Wanneer de kids bij moeder Queen thuiskomen krijgen ze hun lievelings gerechtjes. Helaas komen ze niet elke week want daar wonen ze te ver voor. Tja en als twintiger heb je natuurlijk wel iets anders te doen dan bij je pa en ma zitten.
Gelukkig schuiven ze toch wel eens aan dan staan er vaak frittata of balletjes op het menu! De Italiaanse balletjes worden natuurlijk op Siciliaanse wijze klaar gemaakt. Het recept van Nonna is makkelijk dus snel te maken. Wij nemen altijd rundergehakt waar we vervolgens geraspte parmezaanse kaas bij doen. Fijn gesneden platte peterselie mag niet ontbreken. Genoeg zout en peper, een eetlepel tomatenpuree en een eitje. Met paneermeel meng je dit goed samen waar je tenslotte kleine balletjes van draait. Vandaag met als extra 100 gram ricotta. Isse simpel toch?
Met deze lekkere balletje maken we regelmatig een nieuw gerecht. Gehaktballetjes in tomatensaus is het allerlekkerste. Die kun je serveren als broodje Italiaanse gehaktballetjes. Zeker weten dat je een geslaagde lunch hebt. Voor wanneer je van romige saus bent dan probeer je gehaktballetjes in romige champignonsaus. Wil je een keer kip gehakt proberen? Onze kipgehaktballetjes in Marsala roomsaus smaakt verrukkelijk! De gehaktballetjes van Jonnie Boer is uit de categorie Nederlandse sterren balletjes.
Steps
1
Done
5 minuten
|
MengenDoe alle ingrediënten (behalve de zonnebloemolie) in een kom en meng goed. |
2
Done
10 minuten
|
BakkenBak de balletjes in een laagje zonnebloemolie of olijfolie. |
3
Done
|
ServerenServeer met een laagje tomatensaus. (Link basissaus staat in het verhaal hierboven) |