0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
180 gram Orzo
1 Sjalot
1 teentje knoflook
1 courgette
200 gram spinazie
200 gram garnalen
2 el Olijfolie
1 citroen Citroen rasp
Naar smaak Chili flakes
Naar smaak zout en peper
1/4 blokje groenten bouillon
Orzo met garnalen

Orzo met garnalen

Het makkelijkste recept voor orzo!

Features:
  • Pittig
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Orzo met garnalen!

Orzo is helemaal hip tegenwoordig. Mocht je de hype nog wat gemist hebben dan leggen we graag uit wat dit is. Riso, de Italiaanse naam voor orzo is een gedroogde pastasoort en net zo groot als een rijstkorrel. Verwar het niet met rijst, alhoewel je moet wel goed kijken wanneer je een pakje in huis haalt. Orzo kun je op talloze manieren bereiden. Als pasta, in de soep of bijvoorbeeld in een salade zoals deze orzo salade op zijn Grieks/Italiaans. Vandaag een enorm makkelijke versie waar iedereen van zal smullen. Ik (Mariëlla) heb deze orzo gemaakt met courgette, spinazie en garnalen. Een combinatie die altijd goed samen kan! We brengen het gerechtje op smaak met sjalot, knoflook, citroen, dille, peterselie, chili flakes en natuurlijk zout, peper en olijfolie. Mocht je een nog romigere variant van willen maken dan kun je er een scheutje creme fraiche of slagroom bij doen. Maar z0nder deze toevoegingen smaak het recept ook al heerlijk!

Mariëlla maakt vaker orzo, wil je nog meer recepten met orzo proberen? Bekijk dan ook eens het recept voor orzo met spinazie en parmezaan of de sinaasappelkip met geroosterde bloemkool. Dit is namelijk ook geserveerd met orzo. Of ga je voor deze orzo met garnalen?

 

Steps

1
Done
5 minuten

Snijden

Snijd de sjalot en knoflook fijn.
Hak de courgette in blokjes.

2
Done
7 minuten

Orzo koken

Kook de orzo in water met een klein stukje groentenbouillon volgens de verpakking.

3
Done
5 minuten

Bakken

Bak de sjalot en knoflook in een pan met een beetje olijfolie.
Voeg daarna de courgette toe en de spinazie. Bak goed tot de spinazie geslonken is.
Voeg zout, peper, citroenrasp, chilie flakes, gehakte dille en peterselie toe.

4
Done
2 minuten

Garnalen bakken

Meng de garnalen met wat zout, peper, chili flakes en citroen rasp.
Bak ze op hoog vuur aan tot dat ze goed zijn. Garnalen hoeven maar heel kort de pan in.

5
Done
2 minuten

Samenvoegen

Voeg de orzo na het koken toe aan de pan met groenten. Je kunt nu nog wat creme fraiche toevoegen of een scheutje olijfolie. Voeg nu ook de garnalen toe.
Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pompoen parmigiana
previous
Pompoen parmigiana
Mini appel tarte tartin
next
Mini appel tarte tatin
Pompoen parmigiana
previous
Pompoen parmigiana
Mini appel tarte tartin
next
Mini appel tarte tatin

Add Your Comment