Ingredients
-
170 gram RoomboterZachte
-
300 gram Bloem
-
1 grote eieren
-
175 gram Suiker
-
1 tl Bak soda
-
1 tl Maizena
-
1/2 tl Zout
-
Van 1 citroen Citroen rasp
-
Van 1 citroen Citroensap
-
100 gram Poedersuiker
Directions
Citroen crinkle koekjes!
Het maken van deze koekjes is reuze leuk. Het eten hiervan nog veel leuker haha. Koekjes bakken is sowieso een leuke bezigheid vinden wij. Mariëlla is onze echte koekenbakker dus zou je verwachten dat deze van haar zijn. Nope! Ook José heeft af en toe bakdrang. Het enige probleem is dan wel wie deze koekjes allemaal gaat opeten.
Gelukkig wonen we in een leuk buurtje waar iedereen zich graag aanbied als proever.
De citroen crinkle koekjes staan al heel lang op haar baklijstje en het werd tijd om deze af te vinken. Je hebt deze koekjes in alle kleuren. Een chocolade versie maar ook een rode geloof ik. De gele zijn onze favoriet want de smaak is citroen. En ja alles met citroen is lekker toch.
Waarom ze crinkle heten mag duidelijk zijn. Crinkle betekent kreukel en ze komen na het bakken een soort van in de kreukels uit de oven. Je rolt de koekjes voor het bakken door de poedersuiker. Het effect daarvan is de kreukjes extra goed opvallen.
Het beslag is reuze makkelijk. Het werkt voor ons altijd het beste wanneer je eerst alle ingrediënten afweegt en klaarzet. Daarna is het een kwestie van mengen. Wel mag het koekjes beslag een uurtje of langer in de koelkast. Je zal zien dat je daarna de mooiste balletjes kan draaien. Let op! Tijdens het bakken worden ze flink groter dus wel een beetje ruimte tussen de koekjes op het bakblik.
Wil je extra gele koekjes dan kun je een beetje kurkuma door het beslag doen. Wij hebben dit niet gedaan. Het recept is ongeveer van twintig koekjes, misschien een beetje veel maar halveer dan het recept.
Zin in andere super lekkere Italiaanse koekjes? Probeer eens de Amaretti koekjes, een super snel en makkelijk recept. Traditionele cantuccini koekjes mogen niet ontbreken. Ganache koekjes en karamel koekjes zijn niet Italiaans maar wel heerlijk!
Steps
1
Done
1 minuut
|
Boter suikerMix de zachte boter met suiker met een mixer. |
2
Done
|
Ei citroen sap en raspRasp de citroen en pers deze uit. Wil je wat zuurdere koekjes dan mag er meer sap bij. |
3
Done
2 minuten
|
Bloem zout maizena baksodaMeng de bloem met maizena, zout, baksoda. |
4
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven op 175 graden. |
5
Done
|
RollenNeem 2 bakblikken met bakpapier. |
6
Done
15 minuten
|
BakkenBak de koekjes in ongeveer 12 tot 15 minuten af. |
2 Comments Hide Comments
Wat een geweldig recept voor citroen crinkle koekjes! Ik ben dol op de combinatie van zoete en zure smaken en deze koekjes lijken precies dat te bieden. De toevoeging van citroenschil zorgt voor een verfrissende twist en de poedersuiker geeft een mooie, knapperige textuur.
Het artikel biedt ook duidelijke en gemakkelijk te volgen instructies voor het maken van de koekjes. Bovendien zijn de foto’s van de koekjes prachtig en zien er ontzettend smakelijk uit. Het is zeker een recept dat ik wil uitproberen en ik ben ervan overtuigd dat het een hit zal zijn bij mijn familie en vrienden.
Al met al is dit een geweldig recept voor iedereen die van citroensmaken houdt. Bedankt voor het delen van dit heerlijke recept!
Wat ontzettend lief! Heel veel bakplezier.
Liefs Mariëlla en José