Ingredients
-
600 gram Zoete aardappel
-
Handje spinazie
-
6 Groene asperges
-
3 eieren
-
150 ml Slagroom
-
1 bol Buffalo mozzarella
-
Handje geraspte parmezaanse kaas
-
Naar smaak zout en peper
-
Flinke scheut Olijfolie
Directions
Ontdek deze overheerlijke zoete aardappelquiche met spinazie en asperges – een ware traktatie voor je smaakpapillen! Vergeet de gewone quiches, want deze variant is een echte gamechanger.
Waarom? Omdat deze vegetarische quiche geen standaard bladerdeeg- of hartige taartdeegbodem heeft. Nee, we gaan voor een gezondere optie: een bodem van zoete aardappel. Gezond én verrukkelijk!
Hoe pof je een zoete aardappel?
Na het succes van onze gepofte zoete aardappel uit de airfryer, zijn we steeds meer fan geworden van deze heerlijke aardappelbereiding. Het is een fluitje van een cent: schil de aardappels, snijd ze in grote stukken, besprenkel ze met zout en olijfolie, en bak ze 20 minuten in de airfryer.
Gezonde quiche vulling
Maar laten we het hebben over de vulling van deze quiche. We willen immers gezond, toch? Dus kiezen we voor een royale portie groenten: gehakte spinazie en knapperige stukjes groene asperges. En natuurlijk mogen de room, eieren en een bol buffelmozzarella niet ontbreken. Voor die extra smaakexplosie strooien we er nog wat zout, peper en Parmezaanse kaas overheen. Hemels!
Lekker als lunch of hoofdgerecht
Deze zoete aardappelquiche met spinazie en asperges is niet alleen een hit als hoofdgerecht, maar ook perfect voor een verrukkelijke lunch. En het beste van alles? Je kunt ‘m van tevoren klaarmaken, ideaal voor als je gasten over de vloer hebt. Bak ‘m gewoon nog niet helemaal af, en schuif ‘m op de dag zelf nog even in de oven.
Maar wacht, er is meer! We hebben nog tal van andere heerlijke quichevariaties voor je in petto. En je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de vulling. Wat dacht je van doperwtjes, witte asperges of paprika? Laat je creativiteit de vrije loop en verras jezelf en je gasten telkens weer met nieuwe smaakcombinaties.”
Probeer ook eens de quiche met broccoli en kaas of de cake lorraine. De hartige taart met courgette en pompoen is ook een aanrader!
Steps
1
Done
20 minuten
|
Zoete aardappelSchil de zoete aardappel en hak in grote stukken. Strooi er zout over en hussel door een scheutje olijfolie. |
2
Done
2 minuten
|
Quiche bodemSmeer een springvorm in met olie of boter. |
3
Done
5 minuten
|
VullingMeng 3 eieren met 150 ml room. |
4
Done
35 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor op 200 °C. Zet de springvorm in de oven en bak in ongeveer 35 minuten af. |