0 0
Zomerse tomaten risotto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pomodorino saus
15 kleine tomaatjes 2 kleuren
Halve theelepel Chili flakes Of halve peperoncino
1 teen knoflook
Naar smaak Zout
Scheut Olijfolie
6 blaadjes verse basilicum
Extra
1 Sjalot
160 gram Risotto rijst
Scheutje Olijfolie
1 blokje groenten bouillon
900 ml heet water
Naar smaak Zout
40 ml Witte wijn
30 gram geraspte parmezaanse kaas
Topping optioneel
7 gekleurde kleine tomaatjes
Naar smaak zout en peper
Klein schu Olijfolie
2 lepel Stracciatella

Zomerse tomaten risotto

Het allerlekkerste ever!!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Pomodorino saus

  • Extra

  • Topping optioneel

Directions

Share

Zomerse tomaten risotto!

Hebben jullie wel eens dat je iets maakt en alles klopt? Dat was exact het gevoel wat wij hadden toen we dit aten. Was het omdat de ingrediënten perfect waren? Was het omdat het met zorg en aandacht klaargemaakt was? Of was het gigantisch goed bedacht! Ha ha Wie zal het zeggen. Wij weten wel als je iets met liefde klaarmaakt het sowieso prima zal smaken. Of het nou een pasta, Hollandse maaltijd of een risotto is.

Het idee van deze zomerse tomaten risotto komt voort uit onze pasta pomodorina met ricotta salata saus. Een super makkelijke en lekkere tomatensaus die wij de hele zomer zomer door eten. Waarbij je gehalveerde tomaatjes zachtjes laat pruttelen in een scheutje olijfolie, basilicum, knoflook teentje en ietsje zout. No more no less.
Deze saus hebben gepureerd en door de risotto gedaan. Er ontstond een verrukkelijk romige risotto waar er natuurlijk als laatste wat parmezaanse kaas doorging. Er stonden al wat gehalveerde tomaatjes klaar die tijdens het serveren erboven op mochten pronken. Een dotje stracciatella als laatste en daarna mochten we aanvallen. Elk hapje was gewoon fantastisch.

Dit keer heb ik alleen foto’s gemaakt en hoop met het recept de boodschap over te brengen. Alle aandacht was tijdens het koken voor het gerechtje. Vaak staan er drie opstellingen van statieven op het keukenblad haha. Vandaag dus niet en waarschijnlijk is hierdoor alle liefde in deze fantastische maaltijd gegaan.
Zeker weten dat ie bij jou ook zo gaat smaken, want jij kan je helemaal focussen op de risotto. Pssst zal binnenkort ook een filmpje maken op Instagram.

Risotto lastig?

Wij horen vaak dat mensen afhaken wanneer ze risotto moeten maken. Het staat bekend als een ingewikkeld gerecht maar hallo het valt best wel mee. Het vergt misschien een beetje voorbereiding maar wanneer jij alle stappen volgt zal je er achter komen dat het doodeenvoudig is. En vergeet niet…iets wat je met liefde maakt zal je terug vinden in het gerecht!

Een risotto die heel bijzonder is de Risotto met tomaat nudja, en  kookringetje geserveerd, net als de Pompoen risotto met gorgonzola en salie. Risotto all’amarone e radicchio. De feestelijke Truffel risotto met gegrilde asperges

Steps

1
Done
20 minuten

Pomodorino saus

Halveer de knoflook en tomaatjes.
Doe alle ingrediënten in een pannetje en laat 20 minuten zachtjes garen.
Plet tijdens het koken de tomaatjes plat.
Doe de saus zonder de knoflook in een maatbeker en pureer met een staafmixer.
Zet apart.

2
Done
16 minuten

Risotto

Maak een bouillon van gekookt water met een bouillon blokje.
Fruit een fijngesneden sjalot in een laagje olijfolie.
Voeg de rijst toe en bak 2 minuten zachtjes aan.
Blus af met witte wijn en schenk een soep lepel bouillon toe.
Zet de timer op 15 minuten
Schenk regelmatig bouillon toe waar bij je ook regelmatig de risotto doorroert.
Na 10 minuten voeg je de pomodorino saus toe. Voeg geen bouillon meer toe ook wanneer je iets over hebt.
Blijf nog 5 minuten zachtjes koken en roeren.
Het zal heerlijk romig zijn. Langzaam laten indikken.
Na ongeveer 15 minuten proef je de rijst. Het mag ietsje bite hebben.
Voeg eventueel ietsje zout toe naar smaak.
Zet het vuur uit.
Strooi de parmezaanse kaas er over.
Doe direct de deksel op de pan en laat zo 2 minuten staan.
Verwijder de deksel en roer de kaas door de risotto.

3
Done

Tomaat

Terwijl de risotto staat te koken snijd je wat extra tomaatjes in vieren.
Er mag ietsje zout en peper over een scheutje olijfolie.
Roer door elkaar en zet klaar.
Een leuk effect is wanneer je gele en rode tomaatjes gebruikt.

4
Done

Serveren

Schep de risotto op een bord.
Beweeg het bord een beetje zodat het iets platter wordt.
Schep er wat tomaatjes boven op samen met een lepel stracciatella.

5
Done

Tip

Je kunt de tomaatjes erboven overslaan maar gaf wel een extra lekker wow effect.
Stracciatella kun je kopen bij de Appie.
Stracciatella zit ook in de binnenkant van een burratabol.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pasta puttanesca met aubergine
previous
Pasta puttanesca met aubergine
Pasta Nerano
next
Pasta Nerano
pasta puttanesca met aubergine
previous
Pasta puttanesca met aubergine
Pasta Nerano
next
Pasta Nerano

Add Your Comment