Ingredients
-
Pomodorino saus
-
15 kleine tomaatjes2 kleuren
-
Halve theelepel Chili flakesOf halve peperoncino
-
1 teen knoflook
-
Naar smaak Zout
-
Scheut Olijfolie
-
6 blaadjes verse basilicum
-
Extra
-
1 Sjalot
-
160 gram Risotto rijst
-
Scheutje Olijfolie
-
1 blokje groenten bouillon
-
900 ml heet water
-
Naar smaak Zout
-
40 ml Witte wijn
-
30 gram geraspte parmezaanse kaas
-
Topping optioneel
-
7 gekleurde kleine tomaatjes
-
Naar smaak zout en peper
-
Klein schu Olijfolie
-
2 lepel Stracciatella
Directions
Zomerse tomaten risotto!
Hebben jullie wel eens dat je iets maakt en alles klopt? Dat was exact het gevoel wat wij hadden toen we dit aten. Was het omdat de ingrediënten perfect waren? Was het omdat het met zorg en aandacht klaargemaakt was? Of was het gigantisch goed bedacht! Ha ha Wie zal het zeggen. Wij weten wel als je iets met liefde klaarmaakt het sowieso prima zal smaken. Of het nou een pasta, Hollandse maaltijd of een risotto is.
Het idee van deze zomerse tomaten risotto komt voort uit onze pasta pomodorina met ricotta salata saus. Een super makkelijke en lekkere tomatensaus die wij de hele zomer zomer door eten. Waarbij je gehalveerde tomaatjes zachtjes laat pruttelen in een scheutje olijfolie, basilicum, knoflook teentje en ietsje zout. No more no less.
Deze saus hebben gepureerd en door de risotto gedaan. Er ontstond een verrukkelijk romige risotto waar er natuurlijk als laatste wat parmezaanse kaas doorging. Er stonden al wat gehalveerde tomaatjes klaar die tijdens het serveren erboven op mochten pronken. Een dotje stracciatella als laatste en daarna mochten we aanvallen. Elk hapje was gewoon fantastisch.
Dit keer heb ik alleen foto’s gemaakt en hoop met het recept de boodschap over te brengen. Alle aandacht was tijdens het koken voor het gerechtje. Vaak staan er drie opstellingen van statieven op het keukenblad haha. Vandaag dus niet en waarschijnlijk is hierdoor alle liefde in deze fantastische maaltijd gegaan.
Zeker weten dat ie bij jou ook zo gaat smaken, want jij kan je helemaal focussen op de risotto. Pssst zal binnenkort ook een filmpje maken op Instagram.
Risotto lastig?
Wij horen vaak dat mensen afhaken wanneer ze risotto moeten maken. Het staat bekend als een ingewikkeld gerecht maar hallo het valt best wel mee. Het vergt misschien een beetje voorbereiding maar wanneer jij alle stappen volgt zal je er achter komen dat het doodeenvoudig is. En vergeet niet…iets wat je met liefde maakt zal je terug vinden in het gerecht!
Een risotto die heel bijzonder is de Risotto met tomaat nudja, en kookringetje geserveerd, net als de Pompoen risotto met gorgonzola en salie. Risotto all’amarone e radicchio. De feestelijke Truffel risotto met gegrilde asperges
Steps
1
Done
20 minuten
|
Pomodorino saus |
2
Done
16 minuten
|
RisottoMaak een bouillon van gekookt water met een bouillon blokje. |
3
Done
|
TomaatTerwijl de risotto staat te koken snijd je wat extra tomaatjes in vieren. |
4
Done
|
ServerenSchep de risotto op een bord. |
5
Done
|
Tip |