Ingredients
-
1 Bloemkool
-
1 1x recept voor tomatensaus
-
1 bol Mozzarella
-
1 handje Geraspte kaas
-
3 tl Pesto
-
1 klein handje Pijnboompitten
-
Een paar scheutjes Olijf olie
-
Naar smaak zout en peper
-
Naar smaak Chili flakes
Directions
Italiaanse bloemkoolsteaks!
Kennen jullie de Italiaanse bloemkoolsteaks al? Deze Italiaanse bloemkool steaks zijn de moeite waard om te maken!
De bloemkoolsteak is een echt hype. Tegenwoordig zijn er meer en meer vegetariërs die in plaats van een lekker stukje vlees en mooie groente uitkiezen. De bloemkool is dan een ideale oplossing. De bloemkool steak maak je heel gemakkelijk. Je snijd mooie plakken van de bloemkool en je moet proberen dat de roosjes van mooi blijven zitten. Dit is nog wel eens lastig. Bij mij (Mariëlla) vielen er wel wat af, waardoor ik niet heel veel plakken kreeg uit de bloemkool. Maar dat is niet erg, met de overgebleven bloemkoolroosjes heb ik gewoon een ander lekker gerechtje gemaakt. Je kunt het bijvoorbeeld in een curry doen of deze bloemkool kerrie soep maken.
SWIEPSWOEPSWAP
Deze Italiaanse bloemkool steaks hebben wij gemaakt voor de Swiepswapswoep van Mandy van Mandyandmore. Een leuk persoon met heerlijke website en zij organiseert een paar keer per jaar de #swiepswoepswap. Mandy koppelt je dan aan een andere foodblogger en hier kook je dan een gerechtje van. Deze kun je dan nog een beetje eigen maken.
Wij mochten dit keer van Astrid van BonApetit food en gerechtje maken. Hier hebben we voorheen ook al eens een gerecht van gemaakt, namelijk de heerlijke groene asperges in bladerdeeg. Een super hapje! Voor deze swoep kwamen we de Italiaanse bloemkoolsteaks tegen. Wij hebben natuurlijk onze basis tomatensaus gebruikt en er nog wat extra pijnboompitjes en pesto over gedaan. Het was een heerlijke lunch geworden. Ik had er nog wat sneedjes getoast stokbrood bij gedaan. Je kunt dit natuurlijk ook eten als avond maaltijd met een beetje rijst of aardappeltjes erbij. Astrid geeft nog een andere handige tip, mocht het niet lukken om steaks te snijden, gooi dan alle bloemkool roostjes in een ovenschaal en doe daarop de tomatensaus, kazen en de andere toppings. Dit is natuurlijk net zo lekker!
Psst… we hebben ook een heerlijke Indiase bloemkool steak en pompoen online.
Steps
1
Done
30 minuten
|
TomatensausMaar 1 keer het recept voor de tomatensaus. |
2
Done
190 graden
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven in de tussentijd alvast voor tot 190 graden. |
3
Done
20 minuten
|
BloemkoolSnijd de bloemkool in redelijk dikke plakken. (steaks) |
4
Done
5 minuten
|
AfmakenWanneer de bloemkoolsteak gaar zijn dan haal je ze uit de oven. |
5
Done
3 minuten
|
PijnboompittenBak de pijnboompitjes kort aan in een pannetje. |
6
Done
2 minuten
|
ServerenServeer de steaks met de pijnboompitjes en nog wat extra peper en chili flakes. |