Ingredients
-
basis
-
170 gram Roomboterkamertemperatuur
-
80 gram Suiker
-
1 eetlepel Vanille extract
-
2 eieren
-
1 eetlepel Bakpoeder
-
snufje Zout
-
extra voor lichte deeg
-
200 gram Bloem type ‘OO‘
-
2 eetlepel Agave siroophoning mag ook
-
15 gram Slagroom
-
extra voor donkere deeg
-
160 gram Bloem
-
40 gram Cacao poeder
-
15 gram Slagroom
Directions
Biscotti abbracci knuffelkoekjes.
Wanneer wij in Italië naar de supermarkt gaan dan worden wij helemaal gek. Zeker op de koekjes afdeling waar de meest verrukkelijke uitnodigend op je liggen te wachten. We schieten dan spontaan in keuze stress modem. De koekjes die altijd het karretje in gaan zijn de biscotti abbracci knuffelkoekjes.
Even uitleggen voor de niet Italië ganger, dit zijn koekjes in twee kleuren, het bruine stukje is koekjes deeg met cacao en de ander met honing. Daarbij gaat ook wat slagroom, klinkt al lekker toch? Deze twee stukjes deeg zijn om elkaar gewikkeld en vorm een abbracci wat knuffels betekent. Het zijn eigenlijk twee koekjes in één. In de loop der jaren hebben wij ze knuffel koekjes genoemd!
Er zijn een paar Italiaanse recepten te vinden hiervan en hier zijn we mee gaan stoeien. Een tikkie minder suiker, wat agave siroop in plaats van honing, en verder nog wat aanpassingen. Het bleek een zalig koekje en nu met iets minder suiker is helemaal geen probleem. Nu kunt er gewoon wat meer eten.
Als goed Italiaans gebruik eet je deze tijdens het ontbijt de colazione dippend in de koffie. Er wordt duidelijk minder ontbeten dan de Nederlanders. Een cappuccino en een cornetto / croissant, lekker snel en simpel. Je eet eerst een zoetje en daarna pas de koffie met melk. Een cappuccino of latte macchiato of espresso (caffe) macchiato waar wij op dit moment helemaal fan van zijn. De Italianen die gewoon thuis ontbijten scheuren een zak koekjes open en hoppela klaar is kees.
Zin in andere lekkere Italiaanse koekjes? Probeer eens de Amaretti koekjes, een super snel en makkelijk recept. Traditionele cantuccini koekjes smullen maar. Ganache koekjes en karamel koekjes zijn niet Italiaans maar wel heerlijk!
Steps
1
Done
5 minuten
|
Klaar zettenWeeg alle ingrediënten af en zet klaar. |
2
Done
5 minuten
|
BasisMeng de zacht boter met het suiker, vanille extract |
3
Done
5 minuten
|
Licht gekleurde deegBij het eerste deel voeg je bloem, agave siroop of honing toe, gevolgd door de slagroom. |
4
Done
5 minuten
|
Donker deeg |
5
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 175 graden |
6
Done
10 minuten
|
KoekjesHaal het lichte deeg uit de koelkast. |
7
Done
15 minuten
|
OvenZet de koekjes in de oven, en bak ze ongeveer in 15 minuten af. |