0 0
Gehaktballetjes met aardappelpuree en tomatensaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 x recept basis tomatensaus
1 x recept Italiaanse gehaktballetjes
Aardappelpuree
1,5 kg Kruimige aardappelen
1 blokje groenten bouillon
1 el Zout
handje geraspte parmezaanse kaas
2 el Roomboter
1 Ei
Extra
1 bol Buffalo mozzarella
100 gr geraspte parmezaanse kaas
1 grote stronk Broccoli

Gehaktballetjes met aardappelpuree en tomatensaus

De lekkerste ovenschotel met gehaktballetjes, tomatensaus en kaas!

Cuisine:

Ingredients

  • 1 x recept basis tomatensaus

  • 1 x recept Italiaanse gehaktballetjes

  • Aardappelpuree

  • Extra

Directions

Share

Gehaktballetjes met aardappelpuree en tomatensaus!

Ons favoriete eten is toch wel de Italiaanse keuken en bij voorkeur heerlijk geurende ovenschalen met een laagje van gesmolten kaas. Vandaag is het weer zover, en dit gerechtje hebben we al even in ons hoofd. Gehaktballetjes met aardappelpuree en tomatensaus. We dromen er nog net niet van, maar gaan er bijna honderd procent van uit dat dit smullen is.

We beginnen met het maken van onze basis tomatensaus, eentje die verrukkelijk is, met weinig ingrediënten en een saus die we heel vaak gebruiken. Hij komt uit de keuken van Nonna. Simpel en smaakvol! Terwijl deze saus staat te pruttelen maken we onze enige echte Italiaanse gehaktballetjes. Lekkerder dan deze bestaan niet en wellicht al duizend keer gemaakt. Nu nog een derde ingrediënt en dat is een aardappel puree. Geen gewone puree maar eentje die extra romig is door toevoeging van een eitje en parmezaanse kaas. Nu komt het, een laag aardappel puree, balletjes on top die bedekt worden door tomatensaus. Oké het allerbelangrijkste, aftoppen met buffel mozzarella en parmezaanse kaas. Hup de oven in. Buonissimo!

Met de Italiaanse gehaktballetjes zijn Mariëlla en haar broertje Giacomo opgegroeid. In Italië eet je meestal eerst een bordje pasta gevolgd door een vlees of vis gerechtje. Bij ons in het gezin kwamen vaak deze balletjes als tweede met vaak komkommer erbij. Echte sla eters zijn ze nooit geworden. Nu maken de kids ze lekker zelf, net zoals de beroemde tomatensaus afgekeken en geleerd van onze lieve Nonna. Zij kookte echt het allerlekkerste met pure basis ingrediënten uit de Italiaanse keuken.

Nog wat receptjes met deze ingrediënten zijn  Gehaktballetjes in tomatensaus, Andijviestamppot met gehaktballetjes, Broodje Italiaanse gehaktballetjes. Vergeet de Gehaktballetjes in romige champignonsaus niet.

Steps

1
Done
10 minuten

Basis tomatensaus

Maak 1x het recept.
Je kunt ook een fles passata gebruiken waar al basilicum en knoflook in zitten.

2
Done
10 minuten

Italiaanse gehaktballetjes

Maak 1x het recept Italiaanse gehaktballetjes.

3
Done
20 minuten

Aardappels

Kook de aardappels in gezouten water inclusief een bouillon blokje.
Wanneer de aardappels gekookt zijn, giet je deze af en laat ietsje droogkoken.
Voeg de roomboter, een handje parmezaanse kaas en een rauw ei toe die je direct met een puree stamper stampt.

4
Done
1 minuut

Broccoli

Snijd de gewassen broccoli in kleine stronkjes.

5
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Neem een ovenschaal.
Op de bodem mag de aardappel puree.
Daarop de balletjes.
Tussen de balletjes leg je de stronkjes broccoli.
Hierover de tomatensaus, plakjes mozzarella en een laag parmezaanse kaas erover.

6
Done
35 minuten

Oven

Zet de schaal in de oven voor ongeveer 35 minuten.
Wanneer de kaas goed gesmolten is kan het eruit.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Hartige cannoli
previous
Hartige cannoli
Groenten tortilla
next
Italiaans gevulde tortilla
Hartige cannoli
previous
Hartige cannoli
Groenten tortilla
next
Italiaans gevulde tortilla

Add Your Comment