Ingredients
-
1 x recept basis tomatensaus
-
1 x recept Italiaanse gehaktballetjes
-
Aardappelpuree
-
1,5 kg Kruimige aardappelen
-
1 blokje groenten bouillon
-
1 el Zout
-
handje geraspte parmezaanse kaas
-
2 el Roomboter
-
1 Ei
-
Extra
-
1 bol Buffalo mozzarella
-
100 gr geraspte parmezaanse kaas
-
1 grote stronk Broccoli
Directions
Gehaktballetjes met aardappelpuree en tomatensaus!
Ons favoriete eten is toch wel de Italiaanse keuken en bij voorkeur heerlijk geurende ovenschalen met een laagje van gesmolten kaas. Vandaag is het weer zover, en dit gerechtje hebben we al even in ons hoofd. Gehaktballetjes met aardappelpuree en tomatensaus. We dromen er nog net niet van, maar gaan er bijna honderd procent van uit dat dit smullen is.
We beginnen met het maken van onze basis tomatensaus, eentje die verrukkelijk is, met weinig ingrediënten en een saus die we heel vaak gebruiken. Hij komt uit de keuken van Nonna. Simpel en smaakvol! Terwijl deze saus staat te pruttelen maken we onze enige echte Italiaanse gehaktballetjes. Lekkerder dan deze bestaan niet en wellicht al duizend keer gemaakt. Nu nog een derde ingrediënt en dat is een aardappel puree. Geen gewone puree maar eentje die extra romig is door toevoeging van een eitje en parmezaanse kaas. Nu komt het, een laag aardappel puree, balletjes on top die bedekt worden door tomatensaus. Oké het allerbelangrijkste, aftoppen met buffel mozzarella en parmezaanse kaas. Hup de oven in. Buonissimo!
Met de Italiaanse gehaktballetjes zijn Mariëlla en haar broertje Giacomo opgegroeid. In Italië eet je meestal eerst een bordje pasta gevolgd door een vlees of vis gerechtje. Bij ons in het gezin kwamen vaak deze balletjes als tweede met vaak komkommer erbij. Echte sla eters zijn ze nooit geworden. Nu maken de kids ze lekker zelf, net zoals de beroemde tomatensaus afgekeken en geleerd van onze lieve Nonna. Zij kookte echt het allerlekkerste met pure basis ingrediënten uit de Italiaanse keuken.
Nog wat receptjes met deze ingrediënten zijn Gehaktballetjes in tomatensaus, Andijviestamppot met gehaktballetjes, Broodje Italiaanse gehaktballetjes. Vergeet de Gehaktballetjes in romige champignonsaus niet.
Steps
1
Done
10 minuten
|
Basis tomatensausMaak 1x het recept. |
2
Done
10 minuten
|
Italiaanse gehaktballetjes |
3
Done
20 minuten
|
AardappelsKook de aardappels in gezouten water inclusief een bouillon blokje. |
4
Done
1 minuut
|
BroccoliSnijd de gewassen broccoli in kleine stronkjes. |
5
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmen |
6
Done
35 minuten
|
OvenZet de schaal in de oven voor ongeveer 35 minuten. |