0 0
Gnocchi met paddenstoelen en gorgonzola

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram Gnocchi
150 gram Kastanje champignons
100 gram Cantharel
150 ml Slagroom
1 theelepel Italiaanse kruiden
Naar smaak zout en peper
50 gram geraspte parmezaanse kaas
50 gram Gorgonzola kaas
1 eetlepel Roomboter Of scheutje olijfolie

Gnocchi met paddenstoelen en gorgonzola

Romige herfst gnocchi!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Gnocchi met paddenstoelen en gorgonzola!

Wij weten dat jullie dol zijn op romige sauzen en gnocchi met paddenstoelen en gorgonzola valt onder deze categorie. Sinds José de gnocchi heeft ontdekt maak ze niets liever. Zeker het nu wat kouder wordt  zijn sowieso romige sauzen verrukkelijk net als de  romige curry gnocchi die we laatst  maakten.
Wat heel fijn is bij deze versie is dat alles in een pan gebakken kan worden.  Dat scheelt ook heel veel afwas. Tja een snelle makkelijke maaltijd die ook nog eens snel is opgeruimd heeft bij ons ook de voorkeur.

Snelle maaltijd

Het recept van vandaag kun je invullen met je eigen smaken. Je kunt bijvoorbeeld je eigen favoriete champignons of paddenstoelen gebruiken. Wij kozen voor kastanje champignons en cantherellen. Nu in de herfst zie je deze weer vaker cantharellen in de schappen liggen en ze zijn vol smaak. Pas wel op, maak ze goed schoon. Er zit namelijk nog wel eens wat zand op en dat wil je echt niet in de pasta.

Kaas

Om dit lekker romig te maken gebruiken we natuurlijk heel veel kaas. Standaard een handje  Parmezaanse kaas en dit keer ga ik voor extra gorgonzola. Nu moet je hier natuurlijk wel van houden. Zo weet ik dat Mariëlla dit echt niet lekker vindt en zal ze het ook nooit kopen en verwerken in haar recepten.  Een mildere Parmezaanse kaas is helemaal prima. Hier een filmpje van dit recept!

Wat is gnocchi 

In het Nederlands wordt gnocchi vaak als “njokkie” uitgesproken. Het is een Italiaanse pasta gemaakt van aardappelen, bloem en eieren, die tot kleine deegkussentjes wordt gevormd.

Wil je zelf eens gnocchi di patata maken dan hebben we zelfs nog een pompoen gnocchi voor je. Zo leuk helemaal in de vorm van een pompoen! Kant en klaar gnocchi is ook prima en lekker. Ook is de heerlijke gnocchi al marsala al gemaakt. Mariëlla haar lievelings maaltje is Pesto gnocchi uit de oven.

Steps

1
Done

Paddenstoelen

Snijd de champignons in plakjes en veeg de cantharel goed schoon.
Halveer de grote cantharellen.
Bak deze zachtjes aan in roomboter of olijfolie.

2
Done

Room

Giet de room erbij, een theelepel Italiaanse kruiden en zout, peper naar smaak.
Tevens een klein handje geraspte parmezaanse kaas.
Laat dit alles 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voor het serveren doe je extra gorgonzola op zodat dit langzaam smelt.
Gorgonzola is een vrij pittige kaas dus voor de liefhebber!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pain au chocolat met pepernoten
previous
Pain au chocolat met pepernoten
rustiek brood bakken
next
Rustiek brood bakken
pain au chocolat met pepernoten
previous
Pain au chocolat met pepernoten
rustiek brood bakken
next
Rustiek brood bakken

Add Your Comment