Ingredients
-
200 gram Gnocchi
-
150 gram Kastanje champignons
-
100 gram Cantharel
-
150 ml Slagroom
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
Naar smaak zout en peper
-
50 gram geraspte parmezaanse kaas
-
50 gram Gorgonzola kaas
-
1 eetlepel RoomboterOf scheutje olijfolie
Directions
Gnocchi met paddenstoelen en gorgonzola!
Wij weten dat jullie dol zijn op romige sauzen en gnocchi met paddenstoelen en gorgonzola valt onder deze categorie. Sinds José de gnocchi heeft ontdekt maak ze niets liever. Zeker het nu wat kouder wordt zijn sowieso romige sauzen verrukkelijk net als de romige curry gnocchi die we laatst maakten.
Wat heel fijn is bij deze versie is dat alles in een pan gebakken kan worden. Dat scheelt ook heel veel afwas. Tja een snelle makkelijke maaltijd die ook nog eens snel is opgeruimd heeft bij ons ook de voorkeur.
Snelle maaltijd
Het recept van vandaag kun je invullen met je eigen smaken. Je kunt bijvoorbeeld je eigen favoriete champignons of paddenstoelen gebruiken. Wij kozen voor kastanje champignons en cantherellen. Nu in de herfst zie je deze weer vaker cantharellen in de schappen liggen en ze zijn vol smaak. Pas wel op, maak ze goed schoon. Er zit namelijk nog wel eens wat zand op en dat wil je echt niet in de pasta.
Kaas
Om dit lekker romig te maken gebruiken we natuurlijk heel veel kaas. Standaard een handje Parmezaanse kaas en dit keer ga ik voor extra gorgonzola. Nu moet je hier natuurlijk wel van houden. Zo weet ik dat Mariëlla dit echt niet lekker vindt en zal ze het ook nooit kopen en verwerken in haar recepten. Een mildere Parmezaanse kaas is helemaal prima. Hier een filmpje van dit recept!
Wat is gnocchi
In het Nederlands wordt gnocchi vaak als “njokkie” uitgesproken. Het is een Italiaanse pasta gemaakt van aardappelen, bloem en eieren, die tot kleine deegkussentjes wordt gevormd.
Wil je zelf eens gnocchi di patata maken dan hebben we zelfs nog een pompoen gnocchi voor je. Zo leuk helemaal in de vorm van een pompoen! Kant en klaar gnocchi is ook prima en lekker. Ook is de heerlijke gnocchi al marsala al gemaakt. Mariëlla haar lievelings maaltje is Pesto gnocchi uit de oven.
Steps
1
Done
|
Paddenstoelen |
2
Done
|
RoomGiet de room erbij, een theelepel Italiaanse kruiden en zout, peper naar smaak. |