Ingredients
-
1 x basis tomatensaus recept
-
1 Aubergine
-
200 gram Feta
-
75 gram Rode pesto
-
Scheut Olijfolie
-
Zout
-
10 blaadjes Verse basilicumOptioneel
Directions
Aubergine feta pakketje!
Tijdens het schrijven van deze caption weet ik nu al dat dit een verrukkelijk gerecht wordt. Een waardige opvolger van het razend populaire Courgette pakketje met feta en pesto.Tja courgette en aubergine staan deze zomer volop in de schijnwerpers. Inmiddels zijn er al vele nieuwe gerechten met courgette online . Vandaag weer eentje met onze paarse lieveling.
Onze basis tomatensaus staat al te pruttelen. We zullen de aubergine gaan roosteren in de oven. Natuurlijk met wat olijfolie er boven op anders garen ze niet zo fijn. Heerlijk vullen met feta en pesto, we twijfelen nog of we dit keer een rode pesto in plaats van groene pesto gebruiken. Ach beide kan en maakt een variatie ook wel weer leuk. De pakketjes gaan op een laagje tomatensaus. Met wat mozzarella of feta, mag deze schaal even in de oven. We hebben nu al trek! Kijk snel naar dit filmpje dan wil jij het ook eten.
Om een lang verhaal kort te houden, we hebben gesmikkelt van dit oven gerecht. De schaal met de courgette pakketjes hebben we al heel vaak gemaakt en deze gaat definitief terugkomen.
Voor dit recept gebruik je natuurlijk de lekkerste en makkelijkste saus van Nonna onze basis tomatensaus. De Melanzane alla parmigiana uit Sicilië blijft heerlijk. Deze week maar weer eens maken want de aubergines zijn in het seizoen. Een heerlijke pasta met dezelfde tomatensaus en aubergine is de Siciliaanse Pasta alla Norma. Wil je nog meer recepten met aubergine? Denk eens aan de Aubergine caponata uit Sicilië. Een heerlijke schaal vol groenten met die een zoet zuur smaakje hebben. Wanneer je dit eenmaal geproefd hebt wil je niets anders meer.
Een van onze laatste zomerse pasta is de Aubergine courgette tomaat pasta. Lekker makkelijk met gefrituurde versies, tomatensaus en een bol mozzarella. Ach toets maar het woord aubergine in op de zoek balk en je zult nog veel meer ontdekken. Buon Appetito!
Steps
1
Done
|
TomatensausMaak een keer ons basis tomatensaus recept. (Zie link in verhaal) je hebt iets teveel maar dit kun je makkelijk invriezen. |
2
Done
|
AubergineSchil de aubergine en snijd deze in dunne plakken. |
3
Done
15 minuten
|
OvenLeg de aubergine plakjes op een bakblik met een beetje zout. |
4
Done
|
PakketjesSchep een laagje tomatensaus op de bodem van een ovenschaal. |
5
Done
40 minuten
|
OvenDe schaal gaat ongeveer 40 minuten in de oven op 180 graden. |
6
Done
|
Serveren |