0 0
Galette blauwe bessen ananas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
225 gram bloem
50 gram
150 gram roomboter Koud
1 eidooier
50 ml Koud water
Snufje zout
1 eiwit
Van 1 citroen citroenrasp
2 theelepel Maizena
200 gram blauwe bessen
100 gram ananas

Galette blauwe bessen ananas

Blauwe bessen met ananas maken de lekkerste taart!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Galette blauwe bessen ananas!

Het was weer raak. Jo had zo een zin in iets lekkers en moest iets bakken. De blauwe bessen waren in de aanbieding dus er stond een grote bak in de koelkast. Met een restantje blokjes ananas uit de vriezer kon ik hier wel iets mee maken.
Wanneer we geen zin om na te denken dan pakken we het galette recept erbij. Eentje die nooit kan mislukken en waarbij je al het soort fruit kan gebruiken. Inmiddels staan er heel veel online.
Het deeg is razend snel klaar, wel mag het heel even in de koeling zodat het wat steviger wordt om te rollen.
10 minuten in de vriezer gaat nog sneller haha.

Nog een voordeel is dat het niet zo netjes hoeft, en wanneer je vlug iets wilt maken dan is galette jouw ding. Galette blauwe bessen ananas moet je gewoon even onthouden. De smaken samen zijn fantastisch en vandaag serveren we er een bolletje vanille-ijs bij. Een feestje hoor!
Lees hier waarom blauwe bessen zo gezond zijn!

Waarschijnlijk denken jullie dat dit gebakje uit Italië komt. Helaas niets is minder waar. “galette” is een term die oorspronkelijk uit het Frans komt en verwijst naar een platte, ronde en meestal hartige taart of gebak. In de Franse keuken is een galette meestal gemaakt van een eenvoudig deeg, zoals pâte brisée (kort korstdeeg) of pâte feuilletée (bladerdeeg), dat wordt gevuld met verschillende ingrediënten zoals groenten, kaas, vlees, vis of zoete vullingen zoals fruit.

Klik snel hier voor zelfgemaakte basilicum pesto. Liever een andere hartige galette maken? Probeer Mariëlla haar tomaten galette, De verschillende kleuren tomaat maakte dit ook zo mooi om te zien. Het leuke van de galette dat je deze ook met zoete vulling kan maken. Wil je een keer variëren met dit makkelijk taartje probeer de hartige wortel pompoen galette.  Toch liever een zoete galette dan hebben we die ook voor je bijvoorbeeld een kaki galette,  deze bijzondere vrucht is bijzonder smakelijk . De mini appel galette’s of de Franse aardbei-rabarber galette.

Steps

1
Done
5 minuten

Deeg maken

Meng de bloem, roomboter, rasp van een citroen, poedersuiker, zout, eidooier en koud water samen.
Wikkel het deeg in plastic folie en doe een half uurtje in de koeling.
( even in de vriezer kan ook)

2
Done
5 minuten later

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

3
Done

Deeg rollen

Rol het deeg uit op bakpapier met heel klein beetje bloem.
Rol het uit tot een ronde lap.
Hoeft niet keurig rond.

4
Done

Vullen

Strooi een heel dun laagje maizena op het deeg.
Hierop de blauwe bessen en stukjes ananas.( laat het vocht vd ananas eerst uitlekken)
Laat 2-3 cm vrij van de buitenrand.

5
Done
1 minuut

Vouwen

Vouw de buitenrand naar binnen.
Bestrijk die met de geklutste eiwit die je over hebt.
Strooi er wat suiker over.

6
Done
40 minuten

Bakken

Bak de galette 40 minuten af op 180 graden.

7
Done

Serveren

Lekker om te serveren met een bolletje vanille-ijs.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
caffè Leccese
previous
Caffè Leccese
focaccia Pugliese
next
Focaccia Pugliese
caffè Leccese
previous
Caffè Leccese
focaccia Pugliese
next
Focaccia Pugliese

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here