Ingredients
-
225 gram bloem
-
50 gram
-
150 gram roomboterKoud
-
1 eidooier
-
50 ml Koud water
-
Snufje zout
-
1 eiwit
-
Van 1 citroen citroenrasp
-
2 theelepel Maizena
-
200 gram blauwe bessen
-
100 gram ananas
Directions
Galette blauwe bessen ananas!
Het was weer raak. Jo had zo een zin in iets lekkers en moest iets bakken. De blauwe bessen waren in de aanbieding dus er stond een grote bak in de koelkast. Met een restantje blokjes ananas uit de vriezer kon ik hier wel iets mee maken.
Wanneer we geen zin om na te denken dan pakken we het galette recept erbij. Eentje die nooit kan mislukken en waarbij je al het soort fruit kan gebruiken. Inmiddels staan er heel veel online.
Het deeg is razend snel klaar, wel mag het heel even in de koeling zodat het wat steviger wordt om te rollen.
10 minuten in de vriezer gaat nog sneller haha.
Nog een voordeel is dat het niet zo netjes hoeft, en wanneer je vlug iets wilt maken dan is galette jouw ding. Galette blauwe bessen ananas moet je gewoon even onthouden. De smaken samen zijn fantastisch en vandaag serveren we er een bolletje vanille-ijs bij. Een feestje hoor!
Lees hier waarom blauwe bessen zo gezond zijn!
Waarschijnlijk denken jullie dat dit gebakje uit Italië komt. Helaas niets is minder waar. “galette” is een term die oorspronkelijk uit het Frans komt en verwijst naar een platte, ronde en meestal hartige taart of gebak. In de Franse keuken is een galette meestal gemaakt van een eenvoudig deeg, zoals pâte brisée (kort korstdeeg) of pâte feuilletée (bladerdeeg), dat wordt gevuld met verschillende ingrediënten zoals groenten, kaas, vlees, vis of zoete vullingen zoals fruit.
Klik snel hier voor zelfgemaakte basilicum pesto. Liever een andere hartige galette maken? Probeer Mariëlla haar tomaten galette, De verschillende kleuren tomaat maakte dit ook zo mooi om te zien. Het leuke van de galette dat je deze ook met zoete vulling kan maken. Wil je een keer variëren met dit makkelijk taartje probeer de hartige wortel pompoen galette. Toch liever een zoete galette dan hebben we die ook voor je bijvoorbeeld een kaki galette, deze bijzondere vrucht is bijzonder smakelijk . De mini appel galette’s of de Franse aardbei-rabarber galette.
Steps
1
Done
5 minuten
|
Deeg makenMeng de bloem, roomboter, rasp van een citroen, poedersuiker, zout, eidooier en koud water samen. |
2
Done
5 minuten later
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180 graden. |
3
Done
|
Deeg rollenRol het deeg uit op bakpapier met heel klein beetje bloem. |
4
Done
|
VullenStrooi een heel dun laagje maizena op het deeg. |
5
Done
1 minuut
|
VouwenVouw de buitenrand naar binnen. |
6
Done
40 minuten
|
BakkenBak de galette 40 minuten af op 180 graden. |
7
Done
|
ServerenLekker om te serveren met een bolletje vanille-ijs. |
2 Comments Hide Comments
Hoi hoi, de citroenrasp staat nergens benoemd. Ik heb het in t deeg gedaan, vanmiddag smullen , groetjes
Oepsie… staat ernu bij.
Dank voor het melden!