0 0
Aubergine courgette kikkererwten curry

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 teentjes knoflook
1 cm verse gember Of 1/2 tl gedrrogde
2 Uien
1 Aubergine
1 courgette
2eetlepel Tomaten puree
10 Cherry tomaten
200 ml Kokos melk
1 blokje groenten bouillon
150 ml heet water
Klein blikje Kikkererwten
1 eetlepel Kerriepoeder
1 theelepel Kurkuma poeder
1 theelepel Garam masala
1 theelepel Komijnzaad
1 theelepel Kardemom
1 theelepel Paprika poeder
1/2 theelepel Chili poeder
10 takjes Koriander Of platte peterselie
Scheut Olijfolie

Aubergine courgette kikkererwten curry

Hart verwarmend

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegan
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Aubergine courgette kikkererwten curry!

Wanneer de temperatuur begint te dalen dan wil je weer meer comfort food. De aubergine courgette kikkererwten curry is daar één van. Mariëlla maakt elke week wel een curry. Een handige en snelle manier om een hartverwarmende maaltijd op tafel te zetten. Het leuke van curry’s is dat je heel goed kunt variëren. We hadden nog een courgette en aubergine in de koelkast en wilde ook lekker vegetarisch. Met een blikje kikkererwten erdoor geeft het iets net iets meer body. Heerlijk met rijst of Naan brood.

Curry
Voor het maken van een goede curry heb je drie ingrediënten nodig die je niet mag missen. Dit is natuurlijk een uitje, een stukje verse gember en knoflook. Wanneer je niet heel veel kruiden in je kastje heb staan kun je gebruik maken van een currypasta. Deze gebruik je vooral bij een Thaise curry. Vervolgens voeg je hier vele andere gedroogde kruiden bij zoals kurkuma, kaneel, kardemom, komijn  en garam masala. Doordat je dit deze kruiden even verhit komt de smaak van de kruiden nog meer omhoog. Een belangrijke stap voor een curry.

Als vocht hebben we dit keer kokosmelk en wat bouillon toegevoegd en natuurlijk veel groenten. Het roosteren van groenten vinden we altijd lekker want dat geeft weer extra smaak. Ach trek gewoon een keer de koelkast open en stop al je left over groenten in de curry. Een perfecte manier om niks weg te gooien en dat is wat wij heel belangrijk vinden!

Mariëlla haar favoriete curry is de Rode vis curry maar probeer ook eens haar Rode curry noodle soep. Een Curry met zalm of  de Curry met pulled chicken en peultjes is  José haar favoriet. Zelf brood erbij bakken is nog lekkerder zoals Indiaas brood – Paratha of Indiaas brood – Chapatis. Je zult zien dat maken van dit deeg heel eenvoudig is.

Heb jij niet een keukenlade vol met deze kruiden dan is het heel handig om een kant en klare currypasta te gebruiken.

 

Steps

1
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200°.

2
Done
30 minuten

Aubergine courgette

Snijd de aubergine en courgette in stukken.
Rooster deze met zout en peper en scheut olijfolie in de oven op 200°( 30’minuten)

3
Done

Ui knoflook gember

Snijd de uien, gember en knoflook fijn.
Bak dit zachtjes aan met een scheutje kokosolie of olijfolie.
Voeg de gedroogde kruiden erbij: kurkuma, kerriepoeder, chilipoeder, paprikapoeder, komijn, garam masala en kardemom.
Bak dit samen een minuut aan.
Roer er tomaten puree door.
Giet een opgelost bouillonblokje toe en het kokosmelk.
Laat dit 15 minuten zachtjes sudderen.
De geroosterde groenten mogen er ook bij even als fijn gesneden koriander of platte peterselie.
Laat nog 2 minuten samen koken en klaar is de curry.

4
Done

Serveren

Serveer de curry met naam brood of rijst. Kijk eens naar onze Indiase brood recepten in het verhaal.
Superleuk om dit zelf een keer te maken en het is verrassend makkelijk.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Gekruide parmezaan aardappels
yoghurt glaasjes met granola
next
Yoghurt glaasjes met granola
previous
Gekruide parmezaan aardappels
yoghurt glaasjes met granola
next
Yoghurt glaasjes met granola

Add Your Comment