Ingredients
-
3 teentjes knoflook
-
1 cm verse gemberOf 1/2 tl gedrrogde
-
2 Uien
-
1 Aubergine
-
1 courgette
-
2eetlepel Tomaten puree
-
10 Cherry tomaten
-
200 ml Kokos melk
-
1 blokje groenten bouillon
-
150 ml heet water
-
Klein blikje Kikkererwten
-
1 eetlepel Kerriepoeder
-
1 theelepel Kurkuma poeder
-
1 theelepel Garam masala
-
1 theelepel Komijnzaad
-
1 theelepel Kardemom
-
1 theelepel Paprika poeder
-
1/2 theelepel Chili poeder
-
10 takjes KorianderOf platte peterselie
-
Scheut Olijfolie
Directions
Aubergine courgette kikkererwten curry!
Wanneer de temperatuur begint te dalen dan wil je weer meer comfort food. De aubergine courgette kikkererwten curry is daar één van. Mariëlla maakt elke week wel een curry. Een handige en snelle manier om een hartverwarmende maaltijd op tafel te zetten. Het leuke van curry’s is dat je heel goed kunt variëren. We hadden nog een courgette en aubergine in de koelkast en wilde ook lekker vegetarisch. Met een blikje kikkererwten erdoor geeft het iets net iets meer body. Heerlijk met rijst of Naan brood.
Curry
Voor het maken van een goede curry heb je drie ingrediënten nodig die je niet mag missen. Dit is natuurlijk een uitje, een stukje verse gember en knoflook. Wanneer je niet heel veel kruiden in je kastje heb staan kun je gebruik maken van een currypasta. Deze gebruik je vooral bij een Thaise curry. Vervolgens voeg je hier vele andere gedroogde kruiden bij zoals kurkuma, kaneel, kardemom, komijn en garam masala. Doordat je dit deze kruiden even verhit komt de smaak van de kruiden nog meer omhoog. Een belangrijke stap voor een curry.
Als vocht hebben we dit keer kokosmelk en wat bouillon toegevoegd en natuurlijk veel groenten. Het roosteren van groenten vinden we altijd lekker want dat geeft weer extra smaak. Ach trek gewoon een keer de koelkast open en stop al je left over groenten in de curry. Een perfecte manier om niks weg te gooien en dat is wat wij heel belangrijk vinden!
Mariëlla haar favoriete curry is de Rode vis curry maar probeer ook eens haar Rode curry noodle soep. Een Curry met zalm of de Curry met pulled chicken en peultjes is José haar favoriet. Zelf brood erbij bakken is nog lekkerder zoals Indiaas brood – Paratha of Indiaas brood – Chapatis. Je zult zien dat maken van dit deeg heel eenvoudig is.
Heb jij niet een keukenlade vol met deze kruiden dan is het heel handig om een kant en klare currypasta te gebruiken.
Steps
1
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200°. |
2
Done
30 minuten
|
Aubergine courgetteSnijd de aubergine en courgette in stukken. |
3
Done
|
Ui knoflook gemberSnijd de uien, gember en knoflook fijn. |
4
Done
|
Serveren |