Ingredients
-
250 gram Kastanje champignons
-
250 gram Witte champignon
-
250 gram Shii-takes
-
3 Rode ui
-
6 Lasagne vellenGedroogde
-
250 gra spinazie
-
400 ml bechamelsaus
-
200 gram geraspte parmezaanse kaas
-
Scheutje Olijfolie
-
Naar smaak zout en peper
-
1 eetlepel Italiaanse kruiden
Directions
Herfst lasagne met champignons!
Wat de Queens regelmatig maken is een lekkere schaal met lasagne. Een van onze favoriete Italiaanse gerechten naast een goede pasta al forna. Een klassieke lasagne is altijd perfect om van tevoren klaar te maken. Deze week maakten we nog een lasagne met aubergine en rode pesto. Gasten bij ons krijgen dit dan ook regelmatig voorgeschoteld. Ook is lasagne voor grote gezelschappen makkelijk maken.
Nu de herfst is aangebroken gaan we een beetje variëren met onze beste recepten. De herfst lasagne met champignons was dan ook een waanzinnig succes. Kijk maar eens naar het filmpje! Met niet te veel ingrediënten maak je een heerlijke ovenschaal die helemaal past met de verandering van temperatuur. We kozen voor dit recept een variatie aan champignons en paddenstoelen. De mooie kastanje en witte champignons maar ook een bak met de smaakvolle shiitake. Je kunt ook bakjes gemengde paddenstoelen gebruiken. Cantharel is een van mijn favorieten smaak. Helaas zit hier nog wel eens een korrel zand tussen dus wel heel goed schoonmaken.
Naast paddenstoelen hebben we een zak spinazie toegevoegd. Samen met een makkelijke zelfgemaakte bechamelsaus 2 soorten . Bechamelsaus is heel simpel om te maken en we hebben ook een vegan versie online. Wil je makkelijk dan koop je kant en klaar zakjes. We eindigen de schaal met lekker veel parmezaanse kaas en voor je het weet staat het in de oven!
Champignons maar ook spinazie geven heel veel vocht af. Laat de saus altijd lekker inkoken anders wordt je lasagne een beetje slapjes. Wij gebruiken vandaag gedroogde lasagne vellen en die gaan ook gedroogd in de schaal.
Wil je een keer andere lasagne proberen maak dan een groene lasagne al ragu. We hebben ook een lasagne van spruitjes pesto eentje die verschrikkelijk populair is onder onze volgers op Pintrest. Een cavolo nero lasagne met Grano Padano smaakt ook geweldig. Onze vegetarische lasagne
Steps
1
Done
15 minuten
|
Champignon rode uiSnijd de rode ui en paddenstoelen in reepjes. |
2
Done
5 minuten
|
BechamelsausMaak een bechamelsaus ( zie link in verhaal) |
3
Done
3 minuten
|
Schaal vullenMaak laagjes van: |
4
Done
45 minuten
|
Oven |