Ingredients
-
600 gram Kippendijen
-
300 gram basmati rijst
-
3 eetlepel currypaste
-
200 gram doperwtenDiepvries
-
1 blikje Kokos melk
-
1 blokje Kip bouillon
-
400 ml heet water
-
1 eetlepel Italian kruidenmix The Spice ClubCurry of kip kruidenmix kan ook
-
Scheutje Olijfolie
-
Yoghurt saus
-
400 ml yoghurt
-
4 takjes verse munt
Directions
Kip curry met rijst!
Iets wat wij verrukkelijk vinden is curry maaltijden. Lekker snel, smaakvol en je kunt als eigen variatie verschillende groenten toevoegen. De kip curry met rijst van vandaag is een topper. Het leuke ervan is dat je alles met 5 minuten in de pan doet en verder doet de oven de rest. Handig toch! Twijfel je nog? Kijk dan snel naar dit filmpje!
Het scheelt lekker veel afwas en wie wil dit nou niet. Ook is het een fijn recept dat je voor grote gezelschappen klaar kunt zetten.
Wat hebben we vandaag nou precies gedaan? Wij kozen voor basmati rijst. Wel altijd de rijst goed afspoelen. Dit waren wij trouwens vergeten maar uhhh de rijst was toch helemaal gelukt. Hierdoor roeren we 3 eetlepel currypasta. Super handig deze potjes. Met als veggies doperwten uit de vriezer maar dit kun je natuurlijk aanpassen. Om de boel lekker vochtig te maken mag er een blikje kokosmelk en kip bouillon door. Stap 1 is klaar. Hier op lekkere kippendijen. Deze zijn altijd iets malser dan kipfilets. Je kunt ook kip blokjes gebruiken.
Als laatste stap doe je er curry kruiden mix op. Wij hadden de mooie kruiden van the spiceclub gekregen dus leuk om dit een keer te proberen.
Het geheel mag de oven in en daarna smullen maar. Terwijl ik mijn eerste hapje nam kwam ik erachter dat ik per ongeluk de Italiaanse kruidenmix had gebruikt. Oepsie dat was het verkeerde potje haha. Nou ja het was eigenlijk heel lekker. Dit gerecht kun je met verschillende mixen gebruiken en zo elke keer een anders smaakje!
Oja. Iets wat men in India heel vaak bij een curry serveert is een yoghurt sausje. Wij hebben yoghurt met verse munt blaadjes uit de tuin even gemengd in en mixertje. Super lekker over je maaltijd en het maakt het gerecht helemaal af.
De volgende dag hadden we nog best veel over. De Italiaanse man eet namelijk geen curry helaas. Even opbakken en weer gesmuld. Nog intenser de smaak.
Nog meer curry!
Kijk eens naar Mariëlla haar favoriete curry de Rode vis curry net als haar Rode curry noodle soep. Een Curry met zalm of de Curry met pulled chicken en peultjes is vooral José haar favoriet. Zelf brood erbij bakken is heel leuk om te maken en niet zo moeilijk. Indiaas brood – Paratha of Indiaas brood – Chapatis. Je zult zien dat maken van dit deeg heel eenvoudig is.
Steps
1
Done
|
Alles in een panMaak 400 ml bouillon van 1 bouillonblokje en heet water. |
2
Done
45 minuten
|
OvenDoe de pan / schaal 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius. |
3
Done
1 minuut
|
Yoghurt sausje |
4
Done
|
ServerenNatuurlijk serveer je dit met het munt sausje. |