0 0
Pompoen plaattaart

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1/4 Hokkaido pompoen
200 gram ricotta kaas
Klein bosje Platte peterselie
1 theelepel Italiaanse kruiden
50 gram geraspte parmezaanse kaas Gorgonzola ook lekker
Takje Salie
Scheutje Olijfolie
Optioneel eieren
1 theelepel Chili poeder

Pompoen plaattaart

Hoe leuk is dit

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Pompoen plaattaart!

Jawel zijn nog steeds in de pompoenfase en dat mag zolang de blaadjes nog langzaam dwarrelen van de bomen. Ach wij zijn gewoon dol op pompoen en je kunt er de lekkerste en leukste dingen meemaken. Bijvoorbeeld deze pompoen plaattaart. Het is heerlijk met een kruiden ricotta ingesmeerd. Wij gebruiken een makkelijk bladerdeeg die je overal in de winkel kunt kopen.

We schaven een stuk pompoen in dunne plakjes. De hokkaido pompoen heeft de mooiste oranje kleur en deze smaakt eigenlijk het allerlekkerste van alle pompoenen. Omdat de stukjes pompoen al een mooie ronde boog hebben kun je hier leuke pompoen vormpjes mee maken. Snel even in de tuin van de buurman voor wat blaadjes salie en voilà hoe leuk is dit. Deze plaattaart kun je natuurlijk met nog meer veggies versieren zoals rode ui, de blaadjes van bleekselderij of groene asperges. Extra gorgonzola of parmezaanse kaas is ook verrukkelijk erbij!

Plaattaart

Een plaattaart is altijd een leuke manier om een lekker snackje op tafel te zetten. Helemaal geschikt als lunch gerechtje met een beetje salade on the side. Ook als borrelhapje past deze goed. Omdat we zo dol zijn op plaattaarten hebben we er een aantal al gemaakt.

Kijk eens naar deze  snelle plaattaarten. Er zijn al dan meerdere variaties zoals de Plaattaart met peer parmaham en gorgonzola, plaatpizza met aubergine en courgette. Liever een lekkere zoete versie dan is de Appel plaattaart met amandelspijs een verrukkelijke makkelijk toetje.!

Pompoen

Wist je trouwens dat pompoen heel gezond is. Naast dat het weinig calorieën bevat, bevat het wel veel vezels. Er zit ook een stofje in die zorgt dat je humeur een boost krijgt. Een goede reden dus om dit te eten. Er zitten ook heel veel vitamine in vooral heel veel vitamine C en dat is weer goed voor het immuunsysteem. Natuurlijk moet je dan wel een kommetje vol eten. Een wortel pompoensoep  of pittige pompoen courgette soep is dan snel gemaakt.

Steps

1
Done
10 minuten

Pompoen

Neem 1/4 van een Hokkaido pompoen. Schaaf met een kaasschaaf of een heel heel scherp mes dunne plakjes.

2
Done
2 minuten

Ricotta

Meng de ricotta met fijn gesneden peterselie, Italiaanse kruiden of andere verse kruiden die je in huis hebt.Een beetje chilipoeder voor extra pit.
Twee eetlepels geraspte parmezaan of gorgonzola.

3
Done
5 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 200°.

4
Done
5 minuten

Bladerdeeg

Rol het bladerdeeg uit op een bakblik. Smeer de gemengde ricotta op de bodem en laat een centimeter vrij van de rand. Snijd de pompoenschijfjes in tweeën wanneer ze erg groot zijn.
Maak nu dakpansgewijs een pompoen. Eindig met twee kleine blaadjes salie.
Vouw de buitenrand ietsje naar binnen.

5
Done

Extra

Je kunt dit deze plaat nog verder versieren met bijvoorbeeld een dun plakje rode ui, pijnboompitjes of iets wat op gras lijkt zoals dunne aspergetips.

6
Done
1 minuut

Ei

Wil je een glanzende rand smeer dan de rand in met een kwastje met geklutst ei.

7
Done
20 minuten

Oven

Zet de plaat taart ongeveer 20-25 minuten in de oven. Houd de oven goed in de gaten want elke oven bakt anders.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Appel peer tarte tartin
previous
Appel peer Tarte Tartin
Ossenhaas in ham
next
Ossenhaas in een Italiaans jasje
Appel peer tarte tartin
previous
Appel peer Tarte Tartin
Ossenhaas in ham
next
Ossenhaas in een Italiaans jasje

Add Your Comment